home to blog Vi se pare mare pretul benzinei?

Vi se pare mare pretul benzinei?

Deci ar mai fi loc unde sa se scumpeasca. Iar in vara cand am facut poza aia si economia Africii de Sud era infloritoare, raportul era cam de 1 pe 1 intre leul romanesc si randul african.

In alta ordine de idei mi se pare genial faptul ca exista o ancheta asupra pretului benzinei inceputa acum 6 ani de zile. Va dati seama cat au luat astia spaga ca sa nu continue ancheta? Pe langa asta Boc nu a  intervenit degeaba in pretul benzinei. A primit telefoane in care i s-a spus: sefu, s-a scumpit benzina, nu mai putem sa mergem cu masinile la amante si altele ca depasim bugetul, ne maresti bugetul de deplasari?

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

18 thoughts on “Vi se pare mare pretul benzinei?

 1. Interesant cum nimeni nu carcneste nimic de pretul branzei care e aliment, prin definitie esential vietii, dar toata lumea carcoteste la benzina, care poate fi usor evitata, existand suficiente mijloace de transport alternative. Dar … evident, romanul s-a nascut in masina si romanul trebuie sa se planga in permanenta… Stau si ma intreb de unde a pornit asta cu benzina, pana la urma? Ca sincer, nu vad roman capabil sa faca de unul singur un gest de protest.

 2. @Bogdan Suditu
  branza nu este transportata cu trenul sau cu metroul de la taran/ferma, asa ca orice scumpire a benzinei duce si la scumpirea celorlalte produse esentile
  este un lant al slabiciunilor
  sa speram ca interventia lui boc ar duce macar la o stagnare a preturilor pe o perioada f. lunga de timp

  1. Transporturile sunt bazate pe motorina, nu pe benzina, dar pretul carburantului este normal sa se regaseasca in orice marfa transportata. Probabil interventia lui boc asupra cresterii pretului carburantului are ca tinta si nescumpirea produselor transportate. Si totusi, revin… lumea nu la branza si la transporturi se inflameaza, ci la pretul benzinei la pompa.

 3. Stai putin, ca e stiut faptul ca pretul e mai mic decat in multe alte state, dar ai uitat sa precizezi ca 50% din productia totala provine din Romania, un lucru destul de important..

 4. Iti dai seama ca aia si in momentul de fata iau spaga ca sa inchida ochii ? Iti dai seama cati bani au respectivii ? Iti dai seama ca ar trebui scosi in piata publica si impuscati ?

 5. Băi, iar nu ești cu informația la zi. În Africa de Sud prețul benzinei este stabilit de guvern și se calculează lunar, fiind comunicat prețul lunii în prima miercuri a fiecărei luni. Pe 5 ianuarie prețul a fost stabilit la 8,58 ranzi pt litrul benzină fără plumb de 93 și la 8,73 pt litrul de 95. Cursul leu-rand de azi este de 1 RON -2,08 ZAR. Așadar, un litru de benzină costă în Africa de Sud, acum, între 4,13 lei și 4,20 lei. Cam cu un leu mai puțin decât în România.
  Te superi pe mine dacă te rog, din nou, să nu mai scrii fără să te documentezi? Hai, că poți!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: