home to blog Validamiash (valida-mi-as)

Validamiash (valida-mi-as)

Adica degeaba mi-am facut card de abonament pe RATB. Ca il folosesc mai mult decat degeaba. Totusi, cineva care a auzit de la un alt cineva, care a fost prins de un controlor mi-a zis ca nu trebuie sa validez abonamentul pe mijloacele de transport in comun, atat timp cat e abonament ca toate celelalte. Ar fi necesara o singura validare dupa ce ti-ai incarcat cardul, prima data cand te sui in autobuz. In rest cica se comporta la fel ca abonamentele vechi.

In schimb … avem cititoare de carduri care s-au uitat la garaj.
garaj.jpg

Si chiar daca cititoarele astea comunica intre ele si se anunta unul pe altul ca s-a suit piticu in autobuz, iar asta o fac probabil prin GPRS (ca alta solutie de comunicare intre cititoare nu-mi da prin cap acum), uite ca ele uita sa se trezeasca de la garaj si sa isi dea seama ca autobuzul merge. Sau … le porneste soferul din fata. Iar pentru asta nu putem decat sa ii multumim pentru calatoriile gratuite oferite de catre el. Asa cum vedeti mai jos.
ne-pare-rau.jpg

Si … de aceea … sa aveti voi calatorie placuta 🙂 fara sa fi dat banii pe abonament, ci doar pe niste bilete pe cartele … nu de alta … dar e o frumoasa economie. Pentru ca daca cititorul nu functioneaza, controlorul n-are cum sa te verifice nu? Iar tu ii arati un card de toata frumusetea identic cu abonamentul meu de 62 RON.

2 thoughts on “Validamiash (valida-mi-as)

  1. Controlorul are un cititor cu care afla exact ce ai tu in mana, daca e abonament, portofel elecrtonic sau o bucata de plastic pe care ai mazgalit-o sa arate ca un card RATB 😉 (din cate am inteles eu)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: