home de pe net Din ciclul editori de site

Din ciclul editori de site

Azi avem hotnews, adevarul si altii.

Restul de poze la visurat si lovingama  

Ma gandesc oare, sta cineva sa le explice desteptilor de editori de la site ce e un ala htaccess si un mod rewrite, care nu iti modifica linkul o data salvat indiferent daca tu ai modificat sau nu dupa aia.
Exact cum sta treaba si la linkul asta.

Acuma, pentru editorii de site, daca scrii o stire, cu un titu ca asta pe care l-am scris eu acum, si ai update-uri si vrei sa modifici, mai bine baga-ti ceva verbal, ia stirea cu copy paste, scrie o stire noua cu titlu corect, iar astfel nu mai ai probleme ca te blameaza careva ca iti bagi ceva intr-un site, sau te vede cineva.

Mika si Cristina am inteles? Daca nu … mai explic o data.

6 thoughts on “Din ciclul editori de site

 1. Nu este nici un bug, mai copii, daca nu stiti ce este ala mod_rewrite/htaccess nu mai vb.. Suntem foarte buni la modificat in rau ce au facut altii.

  Noroc ca sunteti voi destepti si ne aratati ca puteti sa scrieti in address bar o injuratura si totusi link-ul ala sa mearga.

  Daca 3 sferturi din site-uri folosesc optiunea respectiva, ma gandesc cu nu or fi totusi timpiti.

 2. Salut. Am ajuns la tine urmarind disputa cu Ciutacu si am dat peste asta. Din cate stiu, s-a mai vorbit despre asta. Platforma pe care sta HotNews nu e ca aia de WordPress, in sensul ca link-ul nu ramane cel din prima redactare. Cum poti, totusi, sa obtii astfel o captura de ecran, fara ca cineva de la HotNews sa fi scris injuratura aia vreodata:

  1. Deschizi orice pagina din site, sa zicem asta:
  http://www.hotnews.ro/articol_74331-Motiunea-PD-se-tot-impiedica-de-cate-un-vot.htm

  2. Pui, intre “articol_74331-” si “.htm”, ce-ti tuna, de pilda cuvinte de patru litere, jos Constitutia, suntem nazisti etc.

  3. Dai enter si vezi ca te afli tot pe pagina aia.

  4. Faci captura de ecran si zici: Aha! dupa ce ca injura, nici nu se pricep la .htaccess.

  Iti raspund aici, tie, fiindca ai preluat toata povestea din alta parte si sunt convins de buna ta credinta, pe care am remarcat-o de mai multe ori. E ceva bun ce fac ziaristii in cazuri de astea: daca au o problema, contacteaza partea incriminata. Acuma ai adresa mea de mail si, in masura in care stiu ce se intampla la HotNews – ca nu sunt legat nemijlocit cu redactia -, iti stau la dispozitie cu placere.

  Inteleg de la HotNews ca a mai fost o epidemie de asta de fake-uri, mai de mult. Bineinteles ca povestea era prea neserioasa ca cineva sa se apuce sda umble in soft.

 3. Da Iulian, dar pana la urma e tot o chestie de htaccess, ce poate bineinteles fi datorata celui care a scris stirea. Adica tot din htaccess, uite ce titlu am eu aici, dar ce link, asta din cauza ca initial am scris ce e in link, iar apoi l-am modificat.

  Intelegi ce vreau sa zic acum nu?

 4. Piticu: da, am inteles ce spui si stiu povestea de la Worpdress. Dar la HotNews e altfel. Am folosit CMS-ul lor. Cel mai comod e sa bati niste litere la intamplare, ceva gen “fdafgtebvafsda”, cand incepi un articol, dar pe astea n-o sa le vezi niciodata in link. Care e totdeauna ultimul titlu, cel pe care-l vezi si pe fatza site-ului.

  Ma rog, chestia asta e just for the record – nu stiu ce relevanta are pentru publicul mare. Se spun tot felul de porcarii despre Hotnews, dar motivul pentru care lucrez cu ei e ca prea putin e adevarat din ce se zice 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: