home to blog Va veni metroul la timp?

Va veni metroul la timp?

Au pornit testele la cel mai scump sistem de monitorizare si de sistematizare al metroului. Adica monitoarele alea ar trebui sa iti spuna ca metroul intra in statie in 3 secunde, iar in momentul in care tu ai numarat pana la 3, trenul de metrou sa fie la coltul peronului.

Pana una alta asta e o masura pe care toate celelalte tari o au deja implementata, numai noi nu prea suntem atat de interesati. La Moscova nu sunt monitoare, dar metroul ajunge fix ora panoului de led-uri, atunci de ce ar mai fi nevoie de monitoare. In Praga sunt monitoare care iti dau o groaza de informatii despre metrou, iar acesta respecta cu strictete programul lor.

Eu sunt curios daca sistemul asta romanesc, implementat bineinteles de UTI (pe cati bani, stie cineva?), va reactiona si se va updata singur daca la Unirii iar nu vor lasa baietii sa se inchida usile sau daca – Doamne fereste – un metrou ramane in vreo statie fara curent.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

12 thoughts on “Va veni metroul la timp?

 1. In Bruxelles nu exista la metrou sistem de tipul asta. Iar aparatele de taxat cartelele sunt identice cu astea de la noi (sistemul a fost implementat de aceeasi firma belgiana).

 2. am verificat eu. Sistemul are update automat.

  Afiseaza venirea metroului sa zicem 19:14. LA fix 19:13…se updateaza…19:16. La 19:15 se updateaza 19:17. Apoi iar se razgandeste: 19:20.

  Dar sa sti ca la fix 19:20 metroul ajunge la peron. Caz probat de mine.

 3. Isi fixeaza intarzierile pe parcurs dupa ce zice law asa ca tot un … e. Nu inteleg de ce l-au mai pus ? inainte macar stiai cam cat timp face metroul. Cel putin pana acum 2 minute credeam ca panoul a fost pus ca sa se si respecte dar (…)

 4. Sistemul este mult mai util in statiile traversate de 2 metrouri cu directii diferite…
  Sa zicem ca esti in statie la Mihai Bravu : te uiti pe monitor si vezi in cat timp vine cel spre militari si cel spre gara, care vine primu si tot asa.
  Este totodata un alt pretext de supra-imbogatire a celor de la UTI .

 5. In Moscova particularitatea metroului e ca sistemul de ventilatie e in asa fel conceput, incat e activat de impingerea “tuburilor” de aer prin tunel de catre trenurile in miscare. Deci trenurile sunt cam obligate sa circule la interval fix de 2 minute – ceea ce face metroul moscovit unul din cele mai exacte ever. Daca ai fost acolo sigur ai observat cat de adanc e la unele statii – din cauza solului au fost nevoiti sa-l faca asa, iar apoi sistemul asta de ventilatie a venit ca solutie optima pentru situatia data.

 6. Sincer, intre ce se afiseaza si ce se intampla in timp real, mare diferenta. Avand in vedere ca stau cel putin 10 minute in Dristor 2 pana pleaca metroul, au dat banii degeaba!
  Apreciez insa, ca au inceput sa puna semne mai pe intelesul omului catre directiile in care merge metroul. Cand am aparut prima data in Bucuresti, mi-am pus mainile in cap la metrou. 3 panouri, niciunul cu indicatii clare in legatura cu linia pe care te aflii si nici incotro mergi,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: