home news USR a picat bacalaureatul

USR a picat bacalaureatul

Trebuia să scriu asta imediat după alegeri, dar toata lumea a sărit să dea în cap USR-ului că nu a câştigat alegerile.
Şi pe bună dreptate le-au sărit în cap. Trebuiau să câştige alegerile, trebuiau să iasă din primul tur şi să fie primii, ca să nu mai avem probleme de genul ăsta. Dar i-a susţinut cineva?

Şi aici mă refer strict la oamenii din media. Cei care până acum erau asociaţi cu partidele clasice, cu PSD sau cu PNL, adică erai ori băsist, ori ţineai cu Iliescu. De fiecare dată oamenii s-au ars, indiferent cine a ieşit. Şi acum s-au ars iară.

De fapt USR e ca un partid care a trebuit să dea bacalaureatul, iar cei care îl critică sunt ca părinţii care te ceartă că nu te-ai dus la meditaţii, dar ei nici nu ţi-au dat bani de meditaţii.

Sa explic cumva asta cu oamenii de media care trebuiau să susţină partidul. În viziunea celor care îi critică acum, partidul trebuia să convingă singur şi să ajungă la toţi oamenii, dar asta fără meditaţii, fără oamenii de media, fără ca cineva să le transmită mesajul mai departe, pentru că astfel înseamnă să se asocieze cu USR. Iar oamenii aceştia de media, s-au ars deja cu Băsescu şi au fost denumiţi băsişti, acum ar fi putut fi numiţi Bârnişti cred.

Singura greşeală a USR a fost că s-au crezut că sunt un partid tânăr. Ceea ce n-ar trebui să fie. Adică există acest acces la informaţie, la istorie, tone de documentări despre tot ce au făcut partidele în ultimii an şi mai ales toata tristeţea asta de politică românească este complet documentată şi înregistrată. În tot acest timp USR a zis că vrea să crească, numai că s-a trezit că creşte singur, fără părinţi (a se citi media) şi cu un bullying intens la şcoală (a se citi în interiorul partidului). Iar toate chestiile astea, bineînţeles că puteau fi evitate cu discuţii, cu prezenţă tv, cu prezenţă online şi cu reguli.
Pentru că degeaba te numeşti tu partid deschis, dacă a doua zi toată lumea îşi taie craca de sub picior şi tot partidul rămâne fără ramuri şi se umple de oameni care nu mai vor să tragă pentru partid.

Teoretic acum USR se bazează pe următoarele alegeri. Dar pentru asta trebuie să îşi revină de jos, după cel mai bun prieten al lor le-a dat un pumn în faţă şi a dat sângele pe nas.
Şi bineînţeles să îşi dea seama că timpul crescutului a trecut, dar şi vremea de liceu şi viaţa e puţin diferită, se bazează pe cifre, exceluri, bugete şi o imagine bună în social media.

Şi Dan Barna să îşi facă operaţie la ochi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: