home to blog Unde sunt ONG-urile de protejat cainii?

Unde sunt ONG-urile de protejat cainii?

Daca nu stiati ca ONG-urile alea care se chinuie sa protejeze cainii vagabonzi sunt numai solutii de spalat bani, iata inca o isprava care ar trebui sa le faca sa isi schimbe atitudinea.

Judecatorii Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) au decis marti că România trebuie să plătească despăgubiri de 9.000 de euro unei femei care a fost muşcată de câini vagabonzi şi care a reclamat autorităţile române la CEDO pentru că nu au luat măsuri adecvate ca să rezolve problema câinilor vagabonzi din Capitală.

Sursa

Adica noi avem 50 de mii de asociatii care protejeaza cainii aia vagabonzi si nimeni nu le face nimic, dar tot noi luam amenzi pentru asta. Acum astept sa vina gagicile disperate ca pe ele nu le baga nimeni in seamna si si-au gasit linistea intr-un caine. Stiti, la oras de obicei traiesc oameni. Asa incat ONG-urile astea ar trebui ori sa se desfiinteze ori sa isi schimbe activitatea. Sa planteze copaci spre exemplu. Dupa ce ii planteaza au si bani de lemne, iar de acolo sunt mai scumpe. Hai, asa scapam de caini mai repede, avem mai multa curatenie, nu ne e frica sa iesim afara si daca plantam si copaci avem sansa sa respiram aer curat.

Alte articole despre cainii vagabonzi

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

6 thoughts on “Unde sunt ONG-urile de protejat cainii?

 1. In Bugetul PMB inaintat de Oprescu anul acesta catre CGMB era si o suma de 14 milioane lei pentru construirea unui centru de adapost pentru caini pe fost platforma magurele in care ar fi intrat 30.000 de caini din 50.000 cat sunt in Bucuresti. Spre bucuria noastra a tuturor prea luminatii consilieri PDL au respins proiectul si au acordat doar 4 milioane.

 2. Exagerezi. ONG-urile pot să sterilizeze şi să plaseze mii de câini spre adopţie. Problema e cu oamenii care aruncă puii pe străzi considerând câ aşa scapă de “problemă”. Că apoi tot ăia înjură autorităţile că nu mai pot trăi de câini, e partea a doua.
  Nu ţin nici parte ONG-urilor, cine ştie ce învârteli financiare mai fac, dar nici autorităţile nu-s mai cu moţ. În loc să aprobe o lege clară şi umană pt a rezolva şi ţine sub control numărul câinilor maidanezi, parlamentarii se tot foiesc, dar nu fac nimic. Nu poţi da vina doar pe ONG-uri.

 3. si, pe mine m-a muscat anul asta un caine, doar treceam pe langa el, nu l-am starnit/atacat/speriat dar m-a capsat, pot sa ma alatur ca parte vatamata si sa primesc si eu niste euroi? ca injectii am facut o gramada dupa…

 4. Problema e ca daca nu se iau masuri imediat vom ajunge in 5-10 ani sa fim fugariti pe strazi de cainii vagabonzi, la mine la bloc deja este o haita de 5 caini, e chiar interesant sa-i auzi latrand seara tarziu, iti imaginezi ca esti in codru.
  Pentru mine e clar ca metoda cu sterilizarea cainilor si aruncarea lor inapoi in strada nu a dat rezultate.
  Ar trebui luate masuri concrete de strangere si mutare a cainilor la tara, in munti sau paduri.
  Oare cum alte orase din tara sau capitalele europene cum au scapat de maidanezi ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.