home to blog Una simpla de buget

Una simpla de buget

Categoric stiti cu totii bancul asta care circula pe net:

Ajunge Elena Basescu la Bruxelles si primeste telefon de acasa si parintii o intreaba cum se simte. Ea le-a raspuns ca in general bine, dar se jeneaza un pic cand ea vine cu Mercedesul S550 la Parlamentul European, iar presedintele Jerzy Buzek coboara din tramvai. Peste cateva zile primeste un cec de 1 milion de euro si o telegrama: “Nu ne face numele de rusine! Cumpara-ti si tu un tramvai!”

Plecand de la premiza asta, de ce ne mai miram ca Romania este in criza. De ce ne mai miram ca exista deficit bugetar, de ce ne mai miram ca  nu sunt bani sau ca viata e scumpa?

Bai Boc. Tu cat dai pe luna la benzina? Dar masinile tale cat dau pe luna la benzina? Cum ar fi sa faci o hotarare de guvern prin care toate masinile bugetare de la orice primarie, prefectura, minister, Udrea si altele sa nu primeasca de la buget decat 200 de lei pe luna. Restul? Vor mai mult? Ordin de achizite – deci birocratie – sau referat. Sa vezi tu economii la buget. Si sa vezi cum iti vor rula masinile mai putin, cum vor deveni imediat angajatii tai mai responsabili si isi vor face treaba mai cu folos, pentru ca daca depasesc isi platesc din salarii benzina masinii.

Hai Boc ca nu e greu sa faci asta. E greu insa sa impui asta alora cu ceafa groasa ce lucreaza la tine, e greu sa le explici pitzipoancelor pe care le-ai angajat ca nu au decat 200 de lei de benzina, e greu sa le explici ca deplasarile in teritoriu nu mai sunt cu benzina subventionata si asa mai departe.

E greu Emil Boc sa iti faci treaba?

Eu, un om umil care din salariul sau da doar 200 de lei pe benzina in fiecare luna.

23 thoughts on “Una simpla de buget

  1. Tu dai banii ăia pe benzină pentru că ţi-e lene să mergi cu tramvaiul. Ăia dau în general bani pe benzină pentru că e interes de serviciu. Că doar nu e primăria lu’ mă-sa, adusă de acasă. Tu de ce nu sponsorizezi Realitatea ca să înjumătăţească cheltuielile lunare?

    Că benzina aia se duce şi pe mers la piaţă şi alte şmenuri, aia e altă discuţie. Dar, aşa cum bine a zis şi tânăra domniţă ce ţi-e consoartă, cheltuielile mari sunt în altă parte.

  2. Bancul este vechi si este cu “fiul unui evreu” nu cu Elena Basescu.

    Este o marlania sa loveti in Basescu prin fiica-sa fara nici o motivatie. A facut recent EBA vreo gafa ca sa merite acest tratament? Daca da, atunci mai bine spui ce a facut decat sa “adaptezi bancuri”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.