home to blog Una scurta pentru profesori.

Una scurta pentru profesori.

[poll=14]

Pentru ca azi am avut neplacuta surpriza sa aud dupa ce am trecut de mitingul profesorilor pe una care se plangea ca n-are bani si e profesoara, la televizor, dar ea nu era in stare sa lege doua cuvinte corect.

Citez din memorie: pai daca ala are salariu de 120 de milioane, la mine cum sa n-am si eu salariu.

12 thoughts on “Una scurta pentru profesori.

 1. sunt rautacios cand spun ca daca esti profesor de valoare, vei reusi sa faci extracurricular inca cel putin un salariu ?
  Am mai zis si pe blog de profesoara de informatica din liceu care nu stia cum se schimba screensaver-ul…

 2. 3.Sa invat elevii mei pe un salariu mai mare ca sa nu trebuiasca sa fac atat de multe ore extracuricular.

  Dai niste variante foarte “inguste”. Ce motivatie ai, ca profesor bun, sa-ti faci treaba pe salar de 700 RON?

 3. Cred că mai mulţi profesori aleg prima variantă. Am doi profesori care, la vremea când au fost elevi, au făcut performanţă serioasă (internaţională) şi acum au olimpici cu rezultate. Ar fi putut foarte bine să lucreze în alte domenii decât învăţământul. Şi au ales domeniul ăsta plătit în bătaie de joc. Atât zic.

 4. Problema e ca idiferenta e crasa si nesimtirea e la ea acasa si intre profesori. Prima data sa dea dovada de calitate a invatamantului si apoi sa ridice nasul de jos. In rest numai de bine….profesorii care dau meditatii pot face (si sunt sigur ca fac) cateva milioane pe zi.
  Gandeste-te ca se fac meditatii in particular cu 2 -3 elevi deodata pentru 2 ore/zi si primesti de la ambii aprox 80 RON (depinde de materie). Si aia e putin pentru ore de lucru. Poate in ziua aia mai are cu 2. Si poate asta o face 6 zile pe saptamana. Deci facand un calcul simplu…. Gura mica!

 5. iarasi generalizam… de parca toti cei care lucreaza in invatamant sunt profesori… mai sunt si tehnicieni (pe diverse trepte), suplinitori, preparatori, asistenti etc. etc. care lucreaza pe un salar si mai mic si extracuricular din parti…

 6. In afara de Elvetia, cred ca peste tot profesorii sunt platiti mai prost decat ceilalti bugetari.
  Insa la noi e chiar bataie de jos. D-aia au ajuns toate panaramele pedagogi… E trist.

 7. Salariile nu sunt motivante asa ca nu stiu cine anume isi mai permite sa ramana in invatamant. In inavamant profesorii buni sunt cei care au peste 25 de ani vechime sau poate chiar mai mult.
  De cand s-au “liberalizat”, daca pot sa zic asa, admiterile la unele universitati si, in special, cele cu taxa, numai incultii se trezesc peste noapte profesori. Salariile trebuiau marite pentru ca astfel invatamantul pierde oameni de valoare.Sa ne gandim ca elevii aceia care ajung la olimpiadele internationale (pentru ca suntem renumiti la unele – desi domnul Basescu, care habar nu are sa se exprime romaneste, spune ca invatamantul romanesc e mediocru) sunt pregatiti numai de oameni care au peste 50 de ani sau care poate au iesit la pensie. De asemenea olimpicii si tinerii talentati nu aleg universitatile din tara, le prefera pe cele din afara (ridicand astfel valoarea invatamantul in tara respectiva) .. de ce? Pentru ca profesorii vin acolo din placere si pentru ca salariul lor depaseste 1500 euro pe luna.
  Inca o chestie .. cu cine sa faci carte? Le-ai vazut pe “pitzipoancele”(pentru ca asa le numiti acum) alea sa aiba chef de carte? Tinuta lor si tona de tencuiala de pe fata spune multe. Elevii nu mai au cei sapte ani de acasa si nu stiu sa respecte un profesor. Unii profesori sunt luati la misto si sunt injurati de cine stie cine si .. spre surprinderea tuturor trebuie sa accepte pentru ca profesorul nu are voie “sa agreseze ” elevul (legea e de partea elevului) .
  mda .. asta e situatia invatamantului la ora actuala .. desigur doar o parte din ea .. cine are ochi sa vada e ok, cine nu da cu presupusul.

 8. Sunt plătiţi prost, adevarat! însa nici ei nu sunt atat de buni încat să nu le ai ce le reproşa…asa că profesorii si parlamentarii se merita uni pe alti, dar elevi au de pierdut din asta…

 9. Intrebarile alea nu prea sint bune. Ar trebui sa mai fie ceva undeva la mijloc. Sotia mea e profesoara si este foarte multumita pana acum. Dar totusi, si pentru bani si de dragul meseriei si a multumirii interioare, ca de, nimic nu se face doar de placere. Vorbim de meserii, nu va ganditi la prostii.

 10. Omu, chiar nu isi au rostul de astfel de comentarii gen cancan 🙂

  Provin dintr-o familie de cadre didactice, cunosc cadre didactice pentru care am tot respectul si care au scos generatii de copii olimpici samd. Nu mai generaliza, profesorii despre care vorbesti tu, se numesc wanabe profesori si sunt cei care termina un Spiru cu chiu cu vai si vin sa predea si sa distruga generatii. Dar sunt foarte multi prfesori in toate treptele de invatamant care merita toate respectele si carora le-as face salariul de 100-200 de miloane pentru ca ii merita cu varf si indesat.

  Asa ca ai respect si nu mai jigni, ca maine poimaine iti vor educa copii…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.