home to blog un widget mai prost nici ca se putea

un widget mai prost nici ca se putea

Blogger, adica Google, au scos un widget interesant la prima vedere. E vorba despre un scriptuletz care pune pe paginile blogurilor si genereaza linkuri ca un fel de blogroll, numai ca nu e link-ul catre prima pagina, e linkul catre ultimul articol publicat pe feed.

Nici asta n-ar fi rau daca n-ar copia si titlul articolului respectiv. Drept urmare, daca veti cauta pe google titlul acestui articol veti gasi pe langa blogul meu, de altfel singurul loc unde am publicat acest titlu de articol si alte cateva bloguri care au widgetul asta instalat.

Pana una alta asta nu ofera nici un fel de relevanta pentru celelalte pagini gasite, ar trebui sa ofere relevanta si linkbuilding pentru mine, dar nu face decat sa ia informatia din titlu si sa o publice pe celelalte bloguri  & more …

Drept urmare eu ce pot sa inteleg din asta? Ca nu-mi ramane nimic altceva de facut decat sa banez in firewall toate siturile care imi citesc astfel blogul. Pentru ca avand un continut unic, scris de mine, parca nu-mi convine la o cautare de titlu sa ma trezesc cu alte pagini  rezultate in cautarea aia.  Pana una alta asta e un fel de acelasi  lucru despre care vorbeam mai jos, insa  facut de blogger, serviciu cumparat de Google.

11 thoughts on “un widget mai prost nici ca se putea

 1. kittuta gandeste-te ca daca tu scrii despre cum ai facut prima data sex, lumea e interesata sa gaseasca asta la tine si numai la tine nu si la alte 500 de bloguri

 2. Umm, nu stiu daca o sa reusesti sa faci treaba asta si sa fi foarte eficient. Ar putea sa se faca unele chestii pentru a se reduce riscul de duplicate content, insa nu stiu sigur ca Google are interesul sa o faca.

 3. Adica tu crezi ca se da mai des click pe al doilea sau al treilea decat pe primul ? (Sau pe toate celelalte de pe prima pagina adunate la un loc ?) Chiar m-ar interesa si pe mine un articol de la o sursa relevanta care sa relateze asta.

 4. Piticule… in primul rand e pacat de tine ca esti asa de obsedat de trafic (numere, nu cititori constanti). E pacat de tine si de bloghing in general, ca toti astia “greii” scrieti pentru contorul de trafic si pentru bani.

  Ca sa revin la subiect, intra pe blogul meu si spune-mi cum te deranjaza exact acelasi widget. Am scos detaliile neinteresante, gen ultimul post, data postarii. Acum pur si simplu sunt numele blogurilor si faviconu’, aranjate in ordinea ultimei postari – nu alfabetic.

  Mi se pare mult mai interesant decat o lista statica de lincuri.

 5. Melk n-am zis ca`s obsedat. Daca tu ma consideri asa problema nu e la mine. Ma refeream strict la relevanta 🙂

  like cauta unul pe gugal 2 cutii de bere una peste alta, ma gaseste pe mine si gaseste inca alte 30 de situri. Care e relevanta daca alea 30 de situri au avut cuvintele alea cand a venit google la ei si acum nu mai au …

 6. Stiu ma, asa e… dar e vorba doar de un articol, ultimul. Si la urmatorul crawl, va fi alt articol in locul astuia. Dar ideile tale cu “banarea” sunt cam extremiste. 😉

  Pe langa asta, lumea poate va da clic pe alt blog, va vedea ca nu e nimic acolo, si tot la tine ar ajunge.

  Oricum, arata urat si consuma prea mult spatiu daca pui pentru fiecare blog si titlul ultimului articol. Eu folosesc widgetu’ pentru sortare in functie de ultimul articol si atat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: