home news Un turist a murit pe valea Caraiman

Un turist a murit pe valea Caraiman

Urcase pe Jepii Mici, ce sunt traseu dificil si interzis mai tot timpul anului. De asemenea tipul ala nu era imbracat si incaltat corespunzator pentru munte. (adica tot in adidasi).

Eu, ma repet, mi-am rupt o pereche de adidasi pe acolo, dar … nu recomand nimanui sa faca ce am facut eu. Eu sunt nebun, voi n-aveti de ce sa fiti. Cand e vorba de munte, bocanci si punct. Indiferent de cat de cald e afara sau cata zapada e. Daca e zapada si mai bine.

Tipul ce a cazut 120 de metri in vertical avea 20 de ani. Zoso  e in Bulgaria.

11 thoughts on “Un turist a murit pe valea Caraiman

 1. In general la munte prima regula e sa fii echipat potrivit adik bocanci fara doar si poate .. + haine putin mai groase .. in caz k e frig si sa nu uitam o pelerina in caz k ploua .. oricum .. dacat sa te duci la munte neechipat mai bn deloc. Cat despre Zoso .. cred k a aflat primu si s`a dus sa faca poze

 2. iti dai seama ca eu am fost pe acelasi traseu in adidasi, tricou, bluza de trening imprumutata si caram si un panasonic cu vhs pe vremea aia.

  Dar nu, asa ceva nu se face. In secunda doi ploua, sau ninge … indiferent daca e vara sau iarna.

 3. Mda asta cam asa e .. mai ales k schimbarea vremii e putin cam brusca .. dar daca te duci la Balea .. sa zicem pe timp de vara .. in ziua aia poate sa ninga, sa ploua, sa fie senin sau innorat si toate in aceeasi zi.

 4. Din 100 de insi care urca Jepii,doar vreo 10-15 au echipament “adecvat”.Restul…cum le-o fi norocul.Am fost si eu de mai multe ori pe acolo,intotdeauna am facut parte din cei 85-90% fara echipament…
  Prea multe cruci!Prea multa moarte

 5. De ce draq mai merg ei acolo fara echipamente daca e atat de riscant? Eu nam fost acolo niciodata dar ma intrebam ca nu este pe acolo o cabanuta care sa inchirieze obiectele necesare pentru urcarea muntelui??

 6. Jepii mici nu sunt un traseu atat de greu. Se poate face pe timp de vara fara probleme, dar ECHIPAT. Din cauza unor idioti din astia mi-am luat un bolovan pe spate pe traseul ala. Stati acasa copilasi, sau mergeti si beti-va mintile in Busteni, ca altceva oricum nu stiti sa faceti. S-a mai si abatut de la traseu, daca nu a-ti citit stirea…

 7. Cati oameni mai trebuie sa moara pentru a-si da seama toti teribilistii din lume ca nu trebuie sa mergi la munte fara sa fi echipat ca lumea.

  Toti puberii care de abia au citit si ei despre munte se cred Batman. Mare pacat de ei si de cei pe care ii indurereaza acasa.

  Ei cred ca detin toate raspunsurile, dar nu au nici macar jumatate din intrebari.

  Oare nu le fac bine salvamontistii cand ii altoiesc zdravan pe cei pe care ii prind mergand pe trasee interzise?

 8. sunt niste prosti ca altfel nu poti sa le spui cine dracu ia pus sa se duca pa vremea asta pa munte si mai ales pa niste trase interzise ,daca erau sasa dornici sa se duca ma car sa se fi echipat corespunzator pt munte nu cu pachetu de tigari si chieile de la Q7,x3,x5 etc

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: