home to blog Un om mic si simplu

Un om mic si simplu

Toata lumea e indignata si contrariata de declaratiile de aseara. Mai mult, unii vin si spun in particular ca declaratiile alea nu ar fi fost  nelipsite de bunastarea alcoolului. Eu vin si zic ca e un om mic si simplu. Pentru ca ne uitam la declaratii si vedem ca vin de la un om mic si simplu, care spune pareri despre chestii pe care nu le intelege.

Probabil noi ar fi trebuit sa fim nemti, dar nu suntem. Probabil atunci in timpul celui de-al doilea razboi mondial, daca omoram evreii si tiganii aveam sansa ca acum sa fim prima tara a Europei, pe modelul german. Dar asta ar fi insemnat ca noi sa muncim mai mult sau sa disparem pur si simplu de pe harta si ca natiune. Pentru ca nici atunci si nici acum nu aveam independenta necesara incat sa spunem ca noi putem si sa ne batem cu pumnul in piept. Da, putem, intr-o discutie in Poiana lui Iocan acolo Moromete era tata lor, invata pe altii care nu stiau carte, ce scrie la ziar, iar acesta era idolul lor si le forma opiniile. In schimb acum asta nu se mai poate aplica. Nu ca nu exista oameni care nu stiu carte, ci pentru ca posibilitatea de informare e mult mai larga si mai usoara.

Reactiile in momente de criza sunt cele mai periculoase si cele mai pripite. Dar atunci cand reactiile astea implica si alti oameni sunt cele mai importante si trebuie tratate ca atare. Nimeni nu poa sa-l judece pe rege ca a abdicat atunci. Si daca nu abdica, am fi avut sansa sa vorbim aici ungureste, ruseste sau nemteste. Si atunci am fi fost alipiti ori Bulgariei si am fi avut ceva centrale nucleare interesante, ori Rusiei si am fi baut mai ieftin sau Ungariei si de la Cluj la Budapesta ar fi existat vreo trei autostrazi cu trei benzi fiecare.

De altfel numai un om mic si simplu poate comenta aspecte din istorie care s-au petrecut asa cum le comentea Moromete in carciuma lui(in jargon cand zici ca te duci la carciuma de 5 ori pe saptamana, e ca si cum te-ai duce la tine la carciuma). Altfel orice om normal s-ar gandi la implicatiile cuvintelor lui.  Mai ales daca lumea va comenta a doua zi aceste afirmatii. Atunci cand nu se gandeste, insa, acel om nu arata decat ca e unul mic si simplu. Pe langa faptul ca trage in urma lui o natiune intreaga, terfelind-o in simplitatea lui,  nici nu isi castiga respectul sau admiratia celor cu care ar trebui sa fie prieteni. Atunci, nu merita sa ne intrebam de ce francezii  ne evita, de ce olandezii nu ne vor in Schengen, de ce italienii nu se lauda cu noi si ne accepta ca prieteni doar ca le mancam resturile de la masa.

O opinie frumoasa si la Cristina.

Bonus:

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

12 thoughts on “Un om mic si simplu

 1. piticu, tot respectul dar n-ai cum sa scuipi acum obrazul ce l-ai pupat sau poate te-ai corectat intre timp? la fel si zoso a facut. oricum asta da dovada macar ca sunteti oameni si mai gresiti si voi din cand in cand 😉

 2. Piticule, aca te superi pe Basescu atunci gresesti.

  Citeam analiza tranzactionala sise descrie acolo un scenariu de prost gust. Contine 3 personaje: calaul, victia si salvatorul. Toate 3 sunt prinse in cerc vicios in asa felincat nu poate una fara celelalte 2. Revenind la Base, marele lui talent politic este sa se dea victima ca sa vina poporul sa-l salveze. Poporul are mentalitatea de victima: victima a istoriei (asa am invatat la scoala), victima a politicienilor, victima a saraciei, victima a Europei si victima a tot ceea ce vede si aude in general. Orice victima ar dori sa fie puternica si buna, adica sa devina un salvator. Si atunci Basel poseaza in victima si cere poporului sa-l salveze: la primarie de psd, la suspendarea data de parlament, la primul tur de nr de parlamentari, la turul 2 de jacuzziul lui vantu, de ziaristi in general. E o victima care atunci cand nu are calai si-i cauta. Cazul de acum, de istoria nefasta jucata de rege acum x zeci de ani. E la fel de idiot ca si cum te-ai supara pe parinti ca nu au fost milionari cand te-ai nascut. Sfatul meu e sa uiti o astfel de persoana plangacioasa, trimiterea ei la mamica sa nu i-ar da altceva decat apa la moara.

 3. Piticule , din NeFericire pentru tine si marea majoritate, ce a spus Baselu aseara este cat se poate de real … Regele Mihai alaturi de Iuliu Maniu si alti actuali eroi ai neamului, nu sunt altceva decat nsite TRADATORI de tara si TOCMAI pentru ca era razboi NU exista circumstante atenuante pentru gestul de predare LA CHEIE al Romaniei unui pumn de oameni ( aprtidul comunist nu avea la vremea respectiva mai mult de 500 de oameni ) … in cazul in care NU stii , regele mihai, la 18 ani cat avea , A JURAT CU MANA PE BIBLIE : JUR SA’MI APAR NEAMUL SI TARA CHIAR CU PRETUL VIETII !!! … PUNCT !!!

  ideile cum ca vezi draga doamne era un copil, ca ce sa stie el etc NU TIN in fata juramantului si in fata unui popor pe care l’a aruncat pt 50 de ani in intuneric !!! …

  de asemenea faza cu CUM POTI JUDECA CEVA CE A FOST SI NU AI PARTICIPAT sunt de o stupizenie inimaginabila … adica NU am voie sa COMENTEZ daca nu am TRAIT evenimentul ? …

  pune mana pe cartile de itorie si documenteaza te !!!!

  aaaaa ca baselu este total IMORAL cand afirma astfel de lucuri pentru simplul motiv ca el isusi este un produs AL COMUNISMULUI, deci al actului de tradare de la 23 august 44 , ESTE CU TOTUL ALTA DISCUTIE !!!

  aaaaaa ca baselu a aruncat bomba ca sa se distraga atentia de la cedarea in fata ungurilor a tinutului secuiesc iar este o alta problema …

  si nu uita un lucru piticule

  IN VREME DE RAZBOI, SE SACRIFICA O ARMATA PENTRU O TARA SI NU O TARA PENTRU O ARMATA !!!!

  recomandare : citeste cele 3 volume ale “procesului maresalului antonescu” … SUNT DOAR STENOGRAMELE REALE ALE PROCESULUI si nimic comentat sau adaugit !! ai sa fii surrprins care a fost adevarata istorie si cine sunt cu adevarat TRADATORI !!!

 4. Basescu incearca sa creeze o imagine falsa a Regelui Mihai , de frica PNTCD-ului si a lui Ciorbea care vor referendum pentru monarhie.

 5. va multumesc de aprecieri, eu ziceam ca daca am fi luptat pana la capat atunci am fi avut sansa sa fim o alta regiune comunista din urss sau sa nu mai fim deloc.

  ca ne putem imparti in 3 in 3 secunde

 6. @Dapai daca ne uitam in gura lui Ciorbea suntem praf. Nu spun ca nu mi-ar surade o “monarhie moderna” dar, daca Ciorbea are legatura cu ea, prefer sa spun pas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: