Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Din ciclul cum sa ramai fara apartament, acum a aparut un nou tip de inselaciune.

428102_584299661584275_244718420_n

Adica ai restanta la intretinere si nu poti plati? Nici o problema, apare un binefacator care iti plateste intretinerea, pentru niste preturi mici. El iti plateste intretinerea, tu ii dai casa. Sau ii gajezi cu casa ca ii dai banii. Nu ai de unde sa iti platesti pseudo-imprumutul, ramai fara casa. Dar totul e legal, pentru ca nu vine camatarul din bunavointa lui, ci vine cu avocat si notar, iar tu daca nu platesti imprumutul si intretinerea ramai in mod legal fara casa.

Poza Via.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

17 Responses

 1. BogDan

  Cristi, unde este înşelăciunea? Ştii de la început ce semnezi şi care sunt condiţiile. Poate fi socotită orice treaba de mai sus, dar nu înşelătorie.

  Reply
  • emi

   BogDan, nu tu iti vinzi datoria, ci administratia… Deci te trezesti ca ramai fara casa fara ca tu sa semnezi ceva…

   Reply
   • BogDan

    Bun. Da. Greşeala mea. Acum am citit mai serios ce este acolo, am fost cam sumar la prima vedere. Atunci administratorul care face asta merită bătut. Aşa mi se pare logic 🙂

   • Petru

    Nu are logica, emi. Binefacatorul cumpara datoria de la administratie, dar cum imi ia mie casa? Legal, nu poate. Daca nu ar prelua datoria, Administratia ar actiona proprietarul in instanta si abia dupa, casa ar fi scoasa la licitatie, apoi ar fi achitata datoria din contravaloare, iar restul mi-ar reveni mie, proprietarului.

    In ce ai scris tu, emi, se intelege ca vine un nene, si imi plateste intretinerea. In cazul acesta, i-as multumi si aia ar fi. A fost cu adevarat un binefacator. 🙂

 2. ubercool

  si care e diferenta intre asta si un credit de la banca, la care iti girezi casa?

  Reply
 3. carolina

  nu cred ca am inteles foarte bine povestea, poate ca nu ai fost nici prea explicit. dar, sa zicem ca nu am bani, tipu imi plateste intretinerea si apoi eu nu am banii pe care ii datorez sa-i dau inapoi. el cum vine asa cu avocatul sa ma dea afara din casa? cum dovedeste el ca mi-a dat banii? si cum sa ma evecueze el din casa unde sunt proprietar pentru niste datorii de cateva mii de lei? asa poate veni si unul de pe strada sa sustina ca mi-a dat o suma si sa-mi ia casa ca nu i-am dat banii….si tot asa…

  Reply
  • Radu Dumitrescu

   Se presupune că atunci când îți dă banii, mergi la notar și faci un act. Actul ăla are titlu executiv, deci nici de avocat nu mai e nevoie. Nu îi dai banii înapoi la timp, el vine cu executorul și (evident) te execută silit. Adică-ți ia casa sau televizorul sau obiectul pe care tu ai semnat că-l folosești drept gaj.

   Reply
 4. Danyzus

  Eu nu vad care-i smenul. Daca am datorii si nu vreau nici sa platesc, nici sa fac vreo intelegere cu aia. Administratorul nu poate face nici o intelegere in numele meu. Poate nu am inteles eu bine, dar daca semnatura mea nu exista pe nicaieri, nimeni nu-mi poate cere sa-i platesc o datorie. Ba chiar pot face un imprumut rapid la banca si merg cu banii la asociatie sa-mi platec datoria, asta ca sa arat ca am bani si sunt de buna credinta. Ce-o sa-mi faca administratorul, nu-mi primeste banii ca a luat deja bani de la altcineva? Ce vedeti pe la banci cu creditele sunt chestii bine stabilite prin contracte si pe care le-ai semnat cu buna stiinta.

  Reply
  • Ciprian

   Ba poate sa-ti ceara sa platesti. In loc sa te dea in judecata asociatia de proprietari, iti vinde datoria ta catre un X (pers fizica sau juridica). Apoi X te da in judecata pentru recuperarea datoriei. Ori o platesti catre X ori iti scoate casa la licitatie.

   Reply
   • Danyzus

    Cred ca nu ma intelegi. Repet, X cumpara datoria de la asociatie si vine la mine sa-i platesc ulterior datoria. Eu, de buna credinta, ma duc la asociatie (cu bani dintr-un credit sa zicem) si ii zic ca vreau sa-mi platesc datoriile restante (alea cumparate de X). Ce face asociatia in cazul acesta, imi refuza banii? Scrie undeva ca sunt obligat sa-mi platesc datoriile pana la o anumita data ca altfel ma scot astia la vanzare? Pe de alta parte, asociatia are nevoie de acordul majoritatii ca sa ma dea in judecata, mi se pare normal sa fie acelasi acord si cand imi vand datoriile. Deci ceva e putred la mijloc.

 5. Cornel

  Banuiesc ca cineva vine la Administratie si plateste datoriile tale. Apoi te da pe tine in judecata ca sa isi recupereze datoriile + dobanzi + multe alte cheltuieli. Apoi daca nu o sa ai de unde sa platesti acele cheltuieli o sa ti se scoata apartamentul la vanzare si este platit cel care ti-a cumparat datoria.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.