home to blog Un accident care trebuie să schimbe ceva

Un accident care trebuie să schimbe ceva

Sâmbătă noaptea 5 oameni au murit în Moldova, în urma unui accident pe autostrada din Moldova, din cauza unor curse ilegale de mașini.

Aparent Moldova are o autostrada. De fapt e un drum național, cu limită de viteză de 90 la oră, ca atât e limita aici, dar care este făcut la nivel de autostrada. Lățimea lui, felul în care e făcut, înclinarea și orice altceva îl pot urca la nivel de autostradă. Pleacă de la Chișinău, spre Comrat și ca orice altă autostradă pe care o cunoașteți voi în România se termină într-un deal, peste 30 de kilometri. Singura diferență e că drumul ăsta nu are separatoare de sens.

Drept urmare pe unul din sensurile de mers, noaptea se organizează curse de mașini ilegale. Adică vin băieții, ocupa un sens de mers și se întrec acolo. Ce rămâne, se descurcă alții.

Iar sâmbătă noaptea, o mașină mergea regulametar și un băiat cu BMW (bemeve veți auzi în imagini) mergea cu viteză foarte mare pe langa deșteptii opriți pe un sens de mers. Ce a urmat, vedeți aici.

Clar, vinovați pentru acest accident sunt morții.

Cineva zicea că poliția rutieră de aici e și ea vinovată că nu intervenea la aceste curse de mașini. Dar a sunat cineva la poliție să anunțe că sunt curse de mașini?
Pe de altă parte, ceilalți vinovați sunt cei ce blocaseră un sens de mers, deci două benzi, ca să faca liniuțe.

Iar șoseaua aia are nevoie clar de separatoare de sens. Așa nu vor mai fi curse de mașini acolo. Le faci separatoare de sens. Nu vor mai trece pe contrasens și nici nu vor mai bloca un sens de mers să facă curse auto.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

4 thoughts on “Un accident care trebuie să schimbe ceva

  1. La moldoveni ca la moldoveni si la români ca la români. Noi am avut accidentul lui Huidu din care nu s-a învățat nimic. Toată lumea a ales să închidă ochii și să lase banii să facă dreptatea.

  2. Bine ar fi daca s-ar invata ceva din toate acestea, dar multi aleg sa ignore si sa treaca mai departe, iar felul acesta de accidente in care persoane nevinovate mor se intampla, din pacate, tot mai des…

  3. Cursele ilegale sunt foarte periculoase. Cel mai bine ar fi sa le dea celor care sunt interesati de asa ceva, o pista undeva unde nu pot sa faca niciun rau!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.