home to blog Turismul romanesc – la misto

Turismul romanesc – la misto

In week-end am fost la munte, frumos, cald, cu doi stropi de ploaie si cu un aer partial mai curat ca in Bucuresti. Am stat o noapte in Bran la o pensiune cu nume de complex turistic, intr-o camera cu doua paturi.
Asta a fost a doua optiune pentru ca cei de la complexul turistic Bran, nu au vrut sa colaboreze, iar in 5 discutii au specificat 5 preturi separate si de fiecare data altceva.

Pentru ca am termen de comparatie voi compara pensiunea asta (Angelica se cheama) cu hotelul din Bulgaria.
Cam aceleasi camere, diferenta e ca in Bulgaria tavanul era drept si corect, iar aici era inclinat, dar sa zicem ca e vreme de munte. In Bulgaria aveam ferestre mari din termopan si aer conditionat, aici aveam un geam mediu intr-o parte a camerei nu in centrul peretelui.
Baia, cam la fel, numai ca in Bulgaria apa se scurge, nu facea balta, mai ales nu intra in camera, aici intra in camera. In Bulgaria parchet pe jos, nu ca aici ciment peste care era pusa o mocheta veche, murdara si roasa de timp.
Televizor color, unele mergeau, altele nu, cel putin abia aveau cablu. Nu are internet, de ce ar avea, e o pensiune pentru romani, aici inca suntem in epoca de piatra.

Eu stau sa ma gandesc, daca anul trecut la Sibiu am avut parte de tv color cu cablu, internet, o camera spatioasa, luminoasa si curata, daca in Bulgaria am avut parte de aer conditionat, la munte de ce exista pensiuni ce iti ofera tavane crapate, tevi de apa rupte, apa la toaleta ce picura din robinet, cablu de forma, calorifere fara robinet, becuri lipsa, sau vopsea nefinisata? Pe langa asta, de ce la noi preturile sunt scumpe. Adica la 80 lei pe noapte pentru o camera as dori sa am si eu parte de un confort, nu numai apa calda, pentru ca tzeava de apa rece e rupta. As vrea sa stiu ca pot sa dorm intr-un pat intreg, nu in unul care sta sa se rupa. As vrea sa am parte de locuri de parcare, nu alea 30 promise sa fie de fapt 5. Si cel putin niste usi pe culoare care se inchid.

Dar nu, se pare ca cerem prea mult de la ai nostrii romani. Pentru ca daca le cerem lor ceva, obtinem doar niste impresii, dupa cum se vede in poze.

pensiune muntepensiune muntepensiune muntepensiune muntepensiune muntepensiune muntepensiune munte

Si elementul de rezistenta al intregii afaceri, fondurile SAPARD.

fonduri sapard

21 thoughts on “Turismul romanesc – la misto

 1. Eu de obicei ma duc in Busteni la o vila . E adevarat, sunt doar 10 camere , dar conditiile sunt super ok pentru 70 ron.
  Daca vrei si dovezi iti dau link catre cateva imagini cu vila .
  http://www.turistinfo.ro/imagini_cazare/4234.jpg
  http://www.turistinfo.ro/imagini_cazare/16684.jpg
  http://www.turistinfo.ro/imagini_cazare/4239.jpg
  http://www.turistinfo.ro/imagini_cazare/4264.jpg
  http://www.turistinfo.ro/imagini_cazare/16681.jpg

  – Interzis accesul animalelor;
  – Strict interzis fumatul in camere;
  – Interzis alergatul prin camere sau holuri;
  – Interzisa muzica data tare incat sa se auda in afara camerei.
  Internet wireless – puteti aduce laptopul dvs.

  Tarif cazare: 70 lei/camera dubla
  Daca vrei detalii si numar telefon da-mi un email .

 2. Colegii mei au facut un reportaj despre un caz care m-a cutremurat. Intr-un hotel de 2 sau 3 stele, un sobolan a muscat pe timpul noptii un om de pleoapa. Stiti ce zicea proprietarul hotelului? Oare pe unde a intrat… Pe la vama Nadlac, prostule.

 3. Sal Piticule.

  1.Complexul Bran…e format din mai multe vile
  – de aceea numele vilelor nu se spune..)
  – cu grad de confort diferit, de aceea si preturi diferite.
  Cum e un complex ff cunoscut e cam tot timpul plin (mai ales pe timpul week-end-urilor), uneori mai gasesti 15 camere la un pret, alteori 10 mai ieftine si 5 mai scumpe.. si tot asa..
  Alt fapt nasol este ca nu se accepta sa mergi cu bautura ta.

  Complexul Vila Bran este dupa parerea mea pt. TEAM – BUILDING.

  2.Vila Angelica – incapand cu pretul 70 Lei/cam DBl, 50Lei/zi pensiune completa, sala de mese de 200 de locuri, iti dai seama ca aceasta vila merge cel mai bine pentru grupuri de elevi (fara prea multe pretentii).

  3.Io cand caut cazari folosesc portalul http://www.ebran.ro

  4.Tu compari hotel de pe litoralul bulgaresc cu vilele de la noi de la munte?

 4. Mie imi place Casa Bunicii la Predeal. Daca vrei sa vezi poze, uite aici http://www.casabunicii.ro/galerie.html. Au camere mari, frumoase, baie cu conditii. Mancare buna, si placinte ca la mama acasa. Imi pot verifica email-ul cand vreau, ca au Internet non-stop. E misto! Preturile un pic cam ridicate in week-end as spune, dar e OK pentru calitatea serviciilor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: