home to blog Tu cum citesti? Si cu ce te alegi dupa asta?

Tu cum citesti? Si cu ce te alegi dupa asta?

Cu totii citim. Chiar daca nu stam sa citim carti, nuvele, povestiri, lucrari pentru scoala cu totii citim. Si citim asa subtitrari, titluri de ziare, internet, mesaje, bannere stradale. Dar cat de repede facem asta? Mai ales cu ce ramanem dupa ce ne aruncam privirea peste niste litere scrise pe un suport.

Poti sa citesti o pagina pe secunda

Exista tot soiul de tehnici de citit. De la o lumina adecvata si nu stiu ce pozitie in care trebuie sa citesti o carte, la cum sa citesti o pagina pe secunda. Ca sa ajungi sa poti citi o pagina pe secunda, trebuie sa urmezi un curs. La acest curs ma voi duce si eu pentru ca mi se pare extraordinar sa stiu ca pot citi repede, foarte repede si astfel invata mult mai multe chestii intr-un timp scurt.

Concurs. Veniti cu mine sa citim

Connie Larkin prezinta un curs foarte interesant de photoreading – o tehnica de citire rapida si de retinere a informatiei. Cursul este prezentat in limba romana, iar in urma acestuia vom invata cum sa citim o carte de vreo 300 de pagini in cam 3 minute. Dar nu doar sa citi, ci sa si sistematizam si sa retinem informatia prezenta acolo.

Si ca sa nu ma duc singur la acest curs, iau pe cineva dintre voi cu mine. Asa ca va rog sa raspundeti in comentarii in ce domeniu / activitate credeti va v-ar ajuta pe voi personal acest curs. Iar dupa ce aleg castigatorul si mergem la curs, vom citi mai repede si vom fi mai invatati decat altii. Pana pe 2 martie, atunci voi alege si castigatorul. Sper sa fie o fata.

Trebuie sa mai spun ca acest curs ar fi genial pentru facultate? Atunci cand ai de citit tratate sau nuvele de jdemii de pagini? Si sa  mai si inveti ceva din astea?

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

12 thoughts on “Tu cum citesti? Si cu ce te alegi dupa asta?

 1. A citi = A parcurge un text (pronunțând cuvintele sau nu) pentru a lua cunoștință de cele scrise.

  Daca tu o sa citesti o pagina (aprox 250 de cuvinte) pe secunda chiar o sa incerc sa accept ideea ca esti mai inteligent decat te cred acum.

 2. O pagina pe secunda, glumesti! Intr-o secunda nu poti cuprinde cu privirea toata pagina, dar sa o si citesti. Dar chiar si asa, sa zicem ca inveti sa citesti rapid, atunci unde mai este farmecul cititului? Iar ca sa zici ca vrei sa citesti carti tehnice sa mai inveti cate ceva, acolo trebuie sa iei cuvant cu cuvant ca altfel ratezi esentialul. PS. cand te intorci de acolo sa ne zici cum a fost 🙂

 3. Superb! Este unul din lucrurile de pe lista mea de to do din 2011 🙂 Vreau sa merg cu tine la acest curs pentru ca nu reusesc sa trec prin toate feed-urile de la site-uri/blog-uri super interesante la care sunt abonata prin Google Reader. Ma enerveaza ca nu reusesc. Majoritatea sunt despre lume. Despre lumea in care traim si pe care imi doresc sa incep sa o explorez. Despre locuri in care vreau sa ajung si despre alte chestii deosebite care merita aflate. A da, si indeplinesc si conditia de sex 🙂

 4. Toti s-au mirat de cititul unei pagini intr-o secunda, dar nimeni nu a raspuns la intrebarea adresata.
  Pe mine m-ar ajuta pentru informatica[codare].

  *Este posibila citirea rapida, trebuie sa vezi totul ca pe o imagine periferica trecatoare.

 5. nu cred in photoreading. si singura solutie de a ma face sa cred ca este posibil asa ceva este sa particip la aceasta conferinta. intr-o secunda nici macar nu vezi pagina in ansamblu, dar sa mai deslusesti si cuvintele si apoi sa intelegi ideile din ea.
  ia-ma cu tine si il deconspiram pe tip 😛

 6. foarte tare ! mi se pare extrem de util in toate domeniile, de la profesional (trebuie sa ne perfectionam continuu) pana la personal (beletristica). Iar pregatirea pt rezidentiat si doctorat pe care vreau sa il fac, necesita extrem de mult timp de studiu si invatare (citit), so, count me in 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.