home to blog Trecem la negru, nu-i problema

Trecem la negru, nu-i problema

Nu exista loc mai bun de a afla pulsul vietii si reactiile oamenilor obisnuiti decat magazinul de la colt de cartier. Acolo e locul unde toata lumea sta in fata si bea bere, acolo e locul unde vanzatorul cunoaste toti clientii, pe cativa dintre ei ii are si pe caiet la datorii, acolo universul oamenilor obisnuiti se termina si se intalneste cu universurile vecinilor care au aceleasi scopuri.

Cum m-am aratat mirat de pretul inghetatei pe care am cumparat-o, vanzatorul m-a intrebat daca mi se pare mult. Si i-am zis ca n-are TVA de 25%, dupa asta a inceput discutia intre mine, vanzator si clienti. Fiecare se plangea de TVA mare si de ce vom face in continuare.

Concluzia a fost simpla: “eu trebuie sa platesc statului 6 milioane in fiecare luna pentru […], daca imi cresc impozitele, nu le mai platesc nimic si trecem totul la negru”, cu alte cuvinte mergem si luam facturi din Colentina, punem pe ele tot ce vrem ca sa nu platim TVA, ne dam afara angajatii de pe hartie ca sa ii putem plati fara impozite si asa mai departe.

Ca sa completez articolul, am dat peste editorialul lui Cristian Tudor Popescu din Gandul care incepe sec:

Pentru ceea ce guvernul Boc a făcut şi face în clipa de faţă, Nicolae Ceauşescu a fost împuşcat ca un câine. Mintea îngustă, dar paranoică a scorniceşteanului a dus la îndatorarea prostească a ţării faţă de finanţa internaţională; plata, în schimb, s-a făcut prin jupuirea până la os a populaţiei României.

Si asta se va intampla si acum, am facut niste datorii pentru ca n-am muncit si am vrut salarii, acum nu vrem sa muncim, dar trebuie sa platim datoriile alea. Cum e normal vor creste taxele.

Pentru ca asa cum anticipam ieri, Ponta nu are nici o solutie pentru guvernarea asta, iar Antonescu a dat-o de perete cu tehnicienii, singura solutie ar fi sa iesim in strada. Dar despre asta vom discuta imediat.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

7 thoughts on “Trecem la negru, nu-i problema

  1. pariu pe ce vrei ca nu iese nimeni in strada indiferent de situatie. S-a iesit odata dar acuma nu se vor mai strange cati ar fi nevoie pentru o manifestare in masa. Bun articol, prost guvenr, trista romanie.

  2. Cam cu dus-întors treaba cu tehnocraţia şi tehnicienii. Parcă-l şi vedem pe Costică Brehar la transporturi, umflătorul de roţi la vulcanizare ministru la industrie, pe ăla de ciopleşte lemnul de catedre la învăţământ, pe bucătăreasă la turism, etc. Treaba nasoală la workerii pe profil tehnic e că de obicei sunt varză la management, chiar de sunt ingineri.

  3. Hmm, stii cam cum vad eu treaba Piticule? In tara asta, toti cei care au posibilitatea fura. Si patronul ala de magazin, sunt convins 100% ca o face (cu facturi din Europa, cu NIR-uri necompletate corect etc). Problema e ca aia care nu fura ii invidiaza pe cei care pot fura, iar aia care fura putin ii invidiaza pe aia care fura mai mult, si toate astea pentru simplul motiv ca o pot face. Economia subterana exista deja, nu va incepe acum, insa cred ca guvernul si-a facut calculul ca prin stoarcerea firmelor mari, din economia reala, si a noastra a tuturor prin marirea TVA se scoate. Nici macar nu banuieste ca putem merge la magazin si sa-i zicem vanzatorului: auzi, da’ un pui la “negru”, fara taxe, n-ai?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.