home to blog Telefonie HD – defintie mai mare nu se poate

Telefonie HD – defintie mai mare nu se poate

Am auzit azi o stire la BBC cum ca Orange a lansat astazi HD voice in Anglia. Instant am cautat pe google sa vad ce naiba inseamna telefonia asta HD. Ma asteptam sa fie nu stiu ce descoperire a tehnicii, care va imbunatati si transmisiile video in convorbirile 3G. Si cand colo am nimerit peste stirea de la engadget care spune ca orange testeaza de peste un an de zile HD  voice in … Moldova.

Bine, nimeni n-a spus ca se testeaza acolo, toata lumea a spus ca se lanseaza, dar de fapt au facut teste pe moldoveni, iar dupa ce testele au iesit sau nu bine, au lansat sistemul si in tari mai civilizate cu mai multe reguli tehnice de urmat. Si tot HD-ul asta inseamna o claritate mai mare a sunetului in telefonul pe care il auzi si niste softuri de anulare a zgomotului de fond care proceseaza sunetul (la nivelul retelei de telefonie???)

Totusi mi-a placut un comentariu de pe engadet la stirea asta cu telefonia HD la modolveni:

I can speak in 720p Bitches!!!! (and 3D)

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

6 thoughts on “Telefonie HD – defintie mai mare nu se poate

  1. Incurci lucrurile. Citeste mai multe despre tehnologia LTE si vei afla ca in LTE nu e vorba doar de calitate a vocii. E vorba de transfer de date care teoretic ajunge in jur de 100Mbps fata de 7.2Mbps in prezent. Deci este o descoperire a tehnicii 🙂

    Uite si o stire din ZF de anul asta: http://www.zf.ro/business-hi-tech/inginerii-alcatel-de-la-timisoara-au-facut-primele-teste-live-cu-net-la-100-mbps-6557258/

    Cei de la Engadget vorbesc despre o tehnologie care s-a implementat anul trecut iar anul asta la Orange Moldova s-a facut primul demo de LTE.

  2. Chiar interesant! Oare operatorii de pe la noi cand vor face o miscare in acest sens. Am vazut ca momentan se misca televiziunea HD in piata (UPC fiind lider la numarul de canale pe care le are pe acest segment), asa ca nu cred ca sunt sanse sa vedem prea curand si telefonia HD, cu toate ca suna al naibii de bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.