Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

EOS de il vedeti pe toate curelele de camere Canon care au aceasta tehnologie vine de la Electro-Optical System. Cum ii zice si denumirea EOS vine de la lipsa unei legaturi mecanice intre partile miscatoare din obiectiv si camera. Adica lentilele de focus nu se misca mecanic, ci electric cu ajutorul unor motorase ce le permit sa focalizeze exact si sa se opreasca exact acolo unde e imaginea mai clara. Iar EOS a fost prima data introdus de Canon in 1987.

EOS este prezent si in flash-uri. Adica flash-ul de recunoastere pe care aparatul vostru foto il da inainte de a face poza, tot din tehnologia EOS face parte si ajuta la identificarea obiectului sau a persoanei fotografiate pentru a putea calibra puterea flash-ului automat.

Prima camera Canon EOS a fost EOS 650 in 1987, iar prima camera complet digitala produsa de Canon cu tehnologie EOS SLR a fost D 30 in anul 2000. Sunt date bune de retinut pentru ca EOS inseamna sa poti face poza clara si corecta dintr-o simpla apasare de buton. Si aici te ajuta si alte tehnologii ale camerei: QCD – qucik control dial, rotita aceea din camera cu care controlezi diverse functii; auto focus, care te ajuta exact atunci cand ai nevoie sau obiectul fotografiat este in miscare. Si pentru ca autofocusul se face pe puncte, exista camere care fotografiaza de la un punct de focus, manual, la 61 de puncte de focus pentru camera EOS 1D-x lansata in martie 2012.

Cam acestea sunt cele mai cunoscute si vandute camere foto avand tehnologie EOS.

Iar anul asta Canon aniverseaza 25 de ani de tehnologie EOS. Ar trebui sa caut pe Flickr sa vedem comparativ datele despre cate poze au fost uploadate pe internet folosind aceasta tehnologie, dar cred ca nimeni nu a stat sa le numere, pentru ca e un numar impresionant.

 

 

 

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

4 Responses

 1. Dan Andrei

  Deci daca inteleg bine miscarea electrica nu este si ea tot mecanica, in final ?

  Reply
 2. » Canon – 25 de ani de EOS

  […] Cei de la Canon au aniversat astăzi 25 de ani de la lansarea sistemului EOS. Gama EOS (Electro Optical System), a cărei denumire a  fost preluată din mitologia greacă, fiind asociată Zeiței Zorilor, a fost lansată în martie 1987, primul model fiind SLR-ul EOS 650 (cu film) care avea la dispoziție trei lentile EF interschimbabile. Principala inovație adusă de acest sistem a fost conectarea complet electronica a obiectivului cu corpul aparatului, asigurand comunicarea optimă între cele două, fapt care a deschis drumul unei noi generații de camere SLR cu autofocus. Mai multe detalii despre această tehnologie găsim la piticu.ro. […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.