TED

Sunt la finalul conferintei TEDx Bucuresti si ar trebui sa spun cateva cuvinte. Nu sunt multe, nu va voi plictisi cu ce s-a vorbit la conferinta (oricum le veti vedea pe net atunci cand vor aparea), doar trebuie sa spun ce am simtit. Am venit  aici stresat si obosit, nervos si iritat, cu gandurile in alta parte, uitandu-ma la oamenii prezenti la conferinta ca niste oameni care au venit sa  bifeze inca o conferinta la care au fost.

Acum am inteles ce inseamna TED. Pe langa clipurile de pe net, pe langa discursurile de acolo, pe langa entuziasmul si definitia acronimului (Technology, Entertainment, Desiegn), TED este acel lucru pe care il are nevoie fiecare la un moment dat.

Eu ma hranesc cu oameni, ma hranesc cu energia lor, iar  din bucuria lor mi se trage entuziasmul meu. Sunt nerabdator sa fiu in mijlocul atentiei, sa aflu cat mai multe, sa stiu tot, sa vreau sa fac orice. Iar azi nu eram asa. Am auzit povesti despre cele 10 lucruri pe care ti le-ai trecut pe hartie la varsta de 9 ani, ca mai apoi sa ti le indeplinesti in viata. Am auzit povesti despre oameni care vor sa ajute alti oameni si nu se lovesc de probleme. Am vazut oameni care au calatorit in 100 de tari si nu s-au plans ca n-au avut bani. Din contra, toti acestia au gasit intr-o problema o oportunitate, o incercare, un lucru interesant de rezolvat.

TED – ideas worth spreading vine si te linisteste, dar iti da si puterea sa afli ca daca altii au facut si tu poti sa faci la fel. Si chiar daca nu trebuie sa faci ce au facut acestia, in locul tau, in limitele in care vrei sa te incadrezi, ideile auzite sunt aplicabile. Iar daca pentru oamenii aia totul a fost posibil, de ce n-ar fi la fel si pentru noi.

Asa incat ce idei aveti voi? Ce vreti sa faceti? Cum? Hai sa facem!

5 thoughts on “TED

 1. Piticule, daca te hranesti cu oameni, e cazul sa ocolesti manifestarile publice. Daca o sa-i mananci pe toti, cine mai vorbeste doritorilor? :)))))))))

  BTW, cati au adormit in sala?

 2. Discursul Oanei Pellea a fost extraordinar.Aşa cum spune şi Oana Pellea, aşteptăm ca viaţa să înceapă mereu altcândva, poate mâine sau peste 10 ani; uităm că “viaţa se întâmplă de fapt, în fiecare zi şi că fiecare zi are o poveste”.

 3. Draga Piticule, cu ceva vreme in urma ti-am zis niste chestii. Si ai reactionat ca o p..da proasta.

  Sper ca numarul comentariilor la acest post sa-ti spuna mai multe decat ti-am spus eu. De exemplu, sa-ti spuna ca nu poti cultiva muci (link-uri, filmulete penibile, virale ieftine, posturi rasuflate sau “la norma”) tot anul, iar intr-o zi sa vii plin de elan si sa zici “hai sa facem ceva!” si lumea sa se stranga in jurul tau si sa zica “da, haide! Unde? Cand? Cum?”.

  Sper sa mai intelegi ca lumea vine la tine pentru ca pui chestii “funny” pe aici si pentru nimic altceva. Nu pentru carisma ta, nu pentru profunzimea ideilor tale, nu pentru naturalete, nu pentru ca esti un lider (fie el si al blogurilor).

  Ai scris postul asta in care ai incercat sa pui ceva suflet (asa cred), dupa care, te-ai intors la activitatile tale normale. Ai pus un post cu hartia igienica de la IKEA si unul cu rotile de la masina. De mare interes, n-am ce zice. Si, hop, au revenit si comentatorii.

  Eu sunt convins ca poti fi mai bun. Dar tu alegi sa te scalzi in mediocritate. Nu e e nici o diferenta intre tine si Libertatea sau CanCan. Nici una. Si tu postezi lucruri la fel de inutile ca si articolele lor cu femei goale. Numai ca tu ai impresia ca faci altceva.

  Hai ca presimt ca m-am intins inutil… Noapte buna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.