home to blog Taxa pe poluare în Bucureşti este doar pentru plata amenzii de la Comisia Europeană

Taxa pe poluare în Bucureşti este doar pentru plata amenzii de la Comisia Europeană

Ştiţi voi că toată lumea care are maşini în Bucureşti va trebui să plătească taxa aia de acces în centrul oraşului. Şi pentru că toate drumurile merg doar în centrul oraşului, că aşa era logica în Imperiul Roman şi a rămas la nivelul ăla, toate maşinile vor ajunge în centrul oraşului.
La un moment dat vedeam că maşinile euro 4 vor fi scutite de plata acestei taxe pe Bucureşti. Şi mă gândeam. Până acum maşina mea a respectat toate normele de poluare şi .etc, care se cer acolo la ITP, că de aia e încadrată la euro 4. Mă gândeam că e veche şi cine ştie ce se întâmplă cu motorul, începe să scoată fum. Nu, motorul merge ca în prima zi şi nu scoate fum. (motorina proastă e de vina, dar asta e alta poveste)

Mă gândeam că anul ăsta va fi ultimul cu maşina asta şi tot aştept o soluţie pentru ca să nu plătesc taxa aia. Nu că aş vrea să poluez, că nu vreau, ci aş vrea să se facă ceva pentru a nu polua. Dar îmi amintesc că de fapt taxa de poluare nu e pentru a curăţa Bucureştiul de mizerie, ci pentru a plăti amenda la Comisia Europeană.

Şi acum nu mai văd nicăieri că maşinile euro 4 vor fi scutite de Taxa Oxigen. Bine că este scutit STB-ul.

La începutul acestei săptămâni, Costel Alexe susţinea că România se află în situaţia în care aşteaptă verdictul în privinţa poluării din Bucureşti, ceea ce poate aduce o amendă cuprinsă între 100.000 şi 400.000 de euro.

Aceasta amendă nu va fi o singură dată. Ea poate fi pe zi, până când Bucureştiul nu va mai fi afectat de poluare sau până când oraşul va avea un program de luptă cu poluarea. Dar ce program să aibă. Ah, are. Am avut acum câţiva ani o staţie de tramvai la Sfântu Gheorghe, verde, care trebuia să reducă poluarea. Vă amintiţi?
Vrea cineva să puna un copac în Bucureşti? Ah, scuze, nu în Bucureşti. Lângă Bucureşti. Ca să nu mai vină praful de pe câmp, ca să nu mai vina viscolul iarna, ca să nu mai vina tornada vara. Ce sunt aia copaci? Scuze, am uitat ce sunt ăia copaci, pentru că dacă în oraş nu îi avem, sau dacă în oraş ne cad pe maşini când plouă, clar copacii sunt răi şi nu trebuie plantaţi.

Ştiţi că cel mai mare defrişator din pădurea Băneasa de exemplu, nu au fost exploatatorii imobiliari, ci statul care a făcut loc pentru aceşti oportunişti.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: