home to blog Suntem pregatiti?

Suntem pregatiti?

Pentru “invaziarevolutia wireless?

Adica, chiar va folosi? Vor fi folosite wireless-urile ce se vor instala in oras, dupa spusele unora?
Hai sa vedem un caz specific, wireless-ul de la KFC.
Eu la KFC ma duc sa mananc, de obicei mananc mult si bine. Pana aici toate bune. Uneori imi mai vine si sa stau pe net, dar dupa ce am mancat, ca sa intre bine. Drept urmare, scot laptopul, il pornesc si dau drumu la wireless. Dureaza cam juma de minut pana se conecteaza. Cam multicel as zice eu, dar trecem peste. La un moment dat ridic capul din calculator si ma uit in jur. Toata lumea se uita la mine si probabil isi zice: ia uite si la ala, a venit cu laptopul la KFC sa se dea pe net, sau are laptop se da smecher, sau mmm are laptop deci are bani. Pareri care ma intereseaza mult prea putin. Insa, urmeaza intamplarea de la aviatorilor pe care v-am mai povestit-o.

Si atunci pentru ce dracu sa ma duc la Universitate, sau in orice alta piata cu wi-fi si sa imi deschid laptopul si sa ma apuc sa butonez. Sa imi bata soarele in fata? In monitor si sa nu vad nimic? Sa vina aurolacii de la metrou la mine, sau orice trecator care ar putea vedea ceva interesant la mine in calculator? Legat de asta … mai am o intamplare: pleacsem din Bucuresti si in maxi-taxi ma dadeam pe zapp. Un tip dintr-o gasca de capsunari de la un scaun vecin vede ca butonez si ii se aprinde beculetzul: aaa … ai net? intra si tu pe autovit sa ma uit de o masina … platesc. Hai te rog frumos, ca si eu in spania aveam net in masina.

Deci … da … nu suntem pregatiti de wireless, de o revolutie wireless. Si … pana cand se va curata la Universitate va mai trece ceva timp.

Totusi. Cumpar access point (de preferinta orice in afara de Linksys ) si adaptor wireless pe USB exclusiv (PCMCIA suge la wireless). Asta ca sa stau lejer pe balcon vara asta.

Update: pentru paranoici avem asta.

16 thoughts on “Suntem pregatiti?

  1. use this… TEW-444UB de la trend net .. e pe 108mbps. un mil. sau TEW-424UB am eu ..e vreo 60 ron.. sunt f multumit de el.

  2. bah da ce pm e cu tine si laptopurile in aer liber? pari foarte afectat de ce cred cei din jur cand iti faci treaba ?! like wtf, da-i in pm, ce te fute grija ce crede taranul de langa tine cand scrii un post pe blog sau faci altceva. nush ce sa zic, tu ai un fetish cu laptopu asta, mai da-le in pm, sunt niste cutii pana la urma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: