home to blog Suntem buricul Pamantului!

Suntem buricul Pamantului!

Centrul si buricul pamantului s-au mutat la Bucuresti pentru seara asta. Punctul G al politicii si fortei militare mondiale se intalneste intr-un oras plin de gropi, cu borduri facute pe naspa si cu shpagi imense in spitale.

Dar putem sa ne consideram cei mai fericiti oameni din lume. Unde altundeva intr-o tara ca a noastra s-au mai intalnit Bush cu Putin? Nu putem sa ii ignoram si pe ceilalti oameni de stat, dar prezenta celor doi creeaza un imens efect. E mai mult decat ar fi venit Bush, e mai mult decat se astepta cineva vreodata. E mai mult decat am fi visat noi vreodata.

Miza e cealalta, toata lumea a venit la Bucuresti cu valiza atomica asupra sa. Drept urmare Bucurestiul devine centru al puterii militare si politice mondiale, mai mult decat puteau face Washington-ul si Kremlinul separat.

Va exista o intalnire Bush – Putin?

Putin a venit la Bucuresti ca sa traga concluziile summitului NATO. Nu a venit la dezbateri, a venit sa isi spuna el parerea la final, iar parerea sa va fi luata in considerare. Asta pentru simplul motiv ca s-a implicat sa vina pana aici. Ce va spune Putin? Ce reactii va provoca?

Dupa acest eveniment, pe langa faptul ca Bucurestiul (ma refer la Bucuresti ca la institutiile administrative de aici si respectiv la tzara ) va castiga din punct de vedere comercial, economic si de imagine, oare cum vom fi priviti noi dupa asta? Daca se intampla ceva nasol, iar Putin n-a venit sa zica lucruri bune. …

15 thoughts on “Suntem buricul Pamantului!

  1. Si eu sunt beneficiar de alocatie canadianule si crede-ma ca stiu putina istorie 😉 Dar daca ne-am gandi toti ca da-l in plm de summit ca ne era mai bine si fara, ce rezolvi? Eu vorbeam de faptul ca am fost vazuti in lume, cu bune cu rele. Am fost remarcati, intelegi? Decat sa fi un fel de Vanuatu mai bine cu maidanezi…Nu o sa ajunga Romania precum Fr,Uk,Sua sau Rusia niciodata d.p.d.v. al imaginii dar macar sa incercam sa schimbam ceva 😉

  2. Permiteti-mi sa fiu de acord cu Saliery.Acest summit a fost o ocazie de a scoate capul in lume,de a arata ca existam si noi si ca putem face lucruri de calitate.
    Cat despre ideea principala a articolului,cred ca acest summit ne-a alimentat patriotismul.Simplul fapt ca au venit atatia oameni cu greutate din lumea asta la Bucuresti ne-a facut sa ne simtim importanti.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: