home Idiocracy Sunt roman, nu cumpar nimic

Sunt roman, nu cumpar nimic

Am avut azi (nn – vineri) o discutie puternica cu un prieten asupra unor licente de antivirus. El imi cerea sa ii dau seriale de pe net care sa functioneze, eu ii explicam ca e mai ieftin si mai bine sa iti cumperi o licenta de antivirus. Mi s-a servit expresia:  sunt roman, nu cumpar nimic.

Asta e o chestie al dracu de interesanta, se da ceva aproape gratis si anume internetul, se descopera ca pe net lucrurile sunt diverse si multe. Drept urmare se trage concluzia, internetul e gratis, totul de pe net e gratis, nu cumparam nimic de pe net. Si vad ca romanii prefera sa cumpere din magazine, din marketuri tot soiul de tampenii stralucitoare a caror reclama o vad la televizor, chiar daca le trebuie sau nu, uitand sa puna accent pe ceea ce conteaza. Ceea ce e normal, s-a aflat ca pe net se gasesc crack-uri, lucruri gratis, hai sa facem ca totul sa fie gratis, facem o economie.

Acum il urasc pe Steve si Apple-ul lui. A reusit el sa ii linisteasca pe americani, iar acum daca ai un Apple trebuie sa cumperi cam tot. De la software, la aplicatii, la device-uri si asa mai departe. Acelasi lucru nu se poate face si la PC-uri, pentru ca aici exista virusi, drept urmare softuri gratuite. Iar romanii vor continua sa nu cumpere nimic, nici macar licente de antivirusi. In schimb isi vor lua telefoane ultimul racnet in rate.

22 thoughts on “Sunt roman, nu cumpar nimic

 1. Basescu a avut dreptate…
  Fara piratare, romanii ar fi fost prosti.

  Acum, un antivirus reprezinta un soft specializat. Care nu iti ofera siguranta deplina. Deci e greu de platit. Dar evident, exista licente cadou, promotii, antivirusi free si … abstinenta. 🙂

 2. N-am mai pomenit o asemenea ipocrizie de multa vreme. Ipocritule, caci altfel nu-ti pot spune, cate softuri pirat ai folosit pana acum? Cate softuri pirat zac pe hdd-ul tau? Tocmai tu te gasesti sa dai lectii de.. moralitate? Esti dovada concreta cum se schimba oamenii cand dau de niste bani, si cum incep sa aiba fel si fel de impresii.

 3. se gasesc softuri piratate si pentru apple la fel de usor ca si pentru pc. cat despre antivirusi, exista variante gratuite (pe bune gratis) care sunt si bune..

  aceste lucruri fiind spuse, mentalitatea este, intr-adevar, de tot keke-ul.

 4. Nu cred sa existe un roman in ziua de azi care sa nu folosit un soft piratat …
  Discutia este foarte delicata, si poate continua cu exemple pro si contra … insa de aici pana sa faci pe lupul moralist … e cale lunga

 5. atat timp cat nu il folosesc sa obtin profit..nu il voi cumpara.

  pe ideea asta merg.

  in cazul antivirusului…nu pierd foarte multe de ma virusez…deci nu are sens sa cumpar licenta..

 6. Atata timp cat nu exista putere de cumparare, nu exista nici interes pentru cumpararea de softuri. Vorb-aia, ce sa-i iei omului? Pielea de pe el?

  In schimb, cand si daca vor avea romanii bani vreodata incat sa dea si pe software, atunci o sa se schimbe placa si o sa avem BSA si ORDA peste tot.

  Deocamdata nu reprezentam nimic in materie, asa ca (inca) nu se agita nimeni cu noi.

  Cat despre declaratia lui Basescu, este perfect adevarata. Microsoft, Adobe si alti producatori mari prefera sa le piratam softul decat sa folosim altceva. Pentru ca studentul care se joaca cu Photoshopul acasa o sa faca peste ani printuri intr-o agentie de publicitate folosind, ati ghicit, Photoshop. Iar agentia aia o sa-si plateasca licenta.

  Ce-ar fi sa folosim cu totii Linuxuri acasa? Cred ca Steve Ballmer si-ar smulge si ultimele fire de par din cap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: