home Idiocracy, news Suc din apa de robinet

Suc din apa de robinet

Voua nu va mai place apa de la robinet din Bucuresti. Normal, ati fost brainwashed. Apa de la robinet nu e buna, in schimb e buna aia imbuteliata. Cu alte cuvinte daca asta se intampla la ei, de ce sa nu se intample si la noi. Doar sunt aceleasi firme.

Cititi mai jos.

Pepsi-Cola a recunoscut ca Aquafina, cea mai vanduta apa imbuteliata din
Statele Unite ale Americii, provine dintr-o sursa de apa potabila publica, informeaza NBC News.

Scandalul a pornit de la sesizarea facuta de un grup de contabilitate internationala conform careia eticheta produsului nu precizeaza concret sursa apei, ascunzandu-se dupa prescurtarea “P.W.S” (sursa publica de apa).

Oficialii de la PepsiCo au hotarat sa schimbe eticheta, numind direct sursa apei pe care o comercializeaza. “Pe noile sticle de apa va sta scris ca Aquafina este o apa purificata care provine dintr-o sursa publica de apa”, a declarat purtatoarea de cuvant a corporatiei, Nicole Bradley. Compania a mai fost criticata si pentru logo-ul produsului care infatiseaza un contur montan, desi apa nu este capturata dintr-un izvor
natural.

Si alte companii, precum Coca-Cola, detinatoarea marcii de apa imbuteliata Dasani si Nestle, in portofoliul careia se afla apa purificata Nestle Pure Life, sunt supuse acelorasi presiuni intrucat se aprovizioneaza tot din surse publice de apa.

“Clientii nostri sunt constienti de sursa apei Dasani deoarece pe eticheta este scris clar ca apa este una purificata”, a declarat purtatoarea de cuvant a companiei Coca-Cola, Diana Garza Ciarlante.
Pe de alta parte, Nestle a decis sa schimbe etichetele apei pe care o produce, precizand daca aceasta provine dintr-o sursa municipala sau daca izvoraste din pamant. Pure Life este singura marca de apa din portofoliul grupului elvetian care foloseste apa din surse publice, fara ca oficialii sa dezvaluie cat la suta din totalul de apa este recoltat de la robinet.

Apa de baut “Aquafina” este cea mai populara din SUA la momentul actual, inregistrand vanzari de peste 2,17 miliarde de dolari (1,58 miliarde de euro) anul trecut. Un raport guvernamental din 1999 cu privire la apa imbuteliata pe teritoriul SUA precizeaza ca un sfert din aceasta provine, practic, de la robinet si ca este comercializata in urma unor tratamente specifice.

In SUA, cifra de afaceri cu apa imbuteliata a ajuns la suma de 11 miliarde de dolari (8,04 miliarde de euro) in 2006, iar specialistii se asteapta la o crestere de 10% anul acesta. Segmentul care a inregistrat cea mai mare crestere a volumului de vanzari este cel al apei imbuteliate in sticle de pana in 1,5 litri.

Afacerile cu apa imbuteliata reprezinta o sursa importanta de venituri pentru companii precum PepsiCo sau Coca-Cola in conditiile in care clientii au devenit mai constienti de pericolele la care sunt expusi prin consumul de bauturi carbogazoase.

Autor:Laura Culita –  Wall – Street

Technorati Tags: , , , , , ,

9 thoughts on “Suc din apa de robinet

  1. Mai tii minte Bonaqua de la Coca Cola ? Era apa dintr-un put de mare adancime de pe platforma industriala din sectorul 6 (de pe langa statia de metrou Industriilor).

  2. mikutzule, daca nu stiai apa din puturile de mare adancime e mai pura decat cea de la robinet (provenita din raurile Dambovita si Ialomita).
    Eu visez sa-mi fac o casa cu put de mare adancime si sa-i asortez niste panouri solare pe acoperis pentru electricitate. E la moda in Occident.

  3. Mikutzu la putul ala trebuia sa fie cea mai ma re statie de filtrare a apei din Europa, a fost la coca cola si acuma e in paragina… eu zic sa-l cumparam noi 🙂

  4. Cand au fost caldurile mi-a curs toata ziua apa galbena, numai potabila nu era aia. Cel putin aia cumparata nu are culoare ciudata sau gust de clor (in cel mai bun caz).

  5. Apa de la robinet, asa zisa “apa potabila” e otrava curata la noi in tara. Cine tine la sanatate isi ia un purificator cu osmoza inversa sau macar unul cu ultrafiltrare si stie sigur ca bea ce trebuie. La noi si apa imbuteliata e o pacaleala de cele mai multe ori. Eu si sotul meu importam aceste aparate si facem in mod curent masuratori la apa care se gaseste pe piata. In afara de apa plata Bucovina restul e pacaleala.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: