home fotoblog, to blog Străinii care promovează România – Flying the nest

Străinii care promovează România – Flying the nest

Ar trebui să încep acest articol prin a remarca faptul că au fost cei mai bine 100 de mii de euro investiti de Ministerul Turismului și Elena Udrea, mult mai bine decât gala lui Bute și așa mai departe. Bravo Udrea, bravo PSD, votați PSD. (GLUMĂ!!) Și chiar dacă sunt o tonă de bani, returnul investiției va fi înzecit mai mare, dar pe cine păcălesc? Ministerul nu a avut nimic de a face cu asta și totuși ceea ce veți vedea mai departe vă va lăsa cu gura căscată.

Flying the nest sunt doi tineri australieni Stephen și Jess, care la un moment dat s-au apucat să călătorească. Au trecut prin bune și rele când au pornit în aventura asta, dar au reușit și să descopere locuri extraordinare, iar vlogurile lor de pe Youtube sunt făcute de zici că au în spate o echipă de zeci de oameni, realizatori, documentariști și producători. În schimb ei sunt doar doi oameni cu un entuziasm pe care rar ai ocazia să-l întâlnești și știu să transmită acea energie de care oricine are nevoie, atunci când le văd vieourile.

De la început trebuie să zic că înainte de a scrie acest articol i-am contactat pe Facebook (nu cred că a mai facut altcienva asta) și i-am întrebat dacă i-a invitat ministerul turismului și dacă au fost plătiți de statul român să facă aceste videouri de promovare. Pentru că acestea sunt videouri de promovare a României turistice.

Mi-au răspuns că nu, de fapt ministerul nici nu a avut idee că oamenii ăștia au venit în România și că și-au permis să redescopere România. În primul video vedeți de fapt și cine i-a invitat aici. Alți doi tineri care au o afacere de călătorii aici și fac tururi de lux pentru străini în România și i-au invitat pe Stephen și Jess de la Flying the Nest să facă parte dintr-un tur de-al lor, pe care l-au făcut special pentru australieni.

Iar turul a fost puțin diferit față de ce știm noi. Dar nu cu locuri necunoscute. Când am fost eu în clisura Dunării, în drive test, acolo nu erau locuri de cazare, acum sunt și arată uimitor. Când am fost eu la Horezu ultima dată, lumea era puțin cam opacă când venea vorba de straini care să vină și să facă oale. Episoadele 1 și 2. Să le vedeți pe televizor.

Diferența dintre ce fac ei acum și ce am făcut noi atunci când a fost campania Redescoperă România, e că pe vremea campaniei noastre, noi eram la început, editarea video nu era atat de dezvoltată, nu erau drone și era greu să putem realiza aceste materiale. Plus că era o campanie comercială, în care graba pentru care trebuia să livrăm conținut era prea puternică pentru a putea adăuga și emoție în materialele noastre. Dar dacă vreți să revedeți călătoria mea din Redescoperă România tag-ul a primit link. Poate Petrom va mai vrea să o refacem.

Revenind la Flying the Nest. Au reușit aceștia datorită prietenilor români care fac tururi pe aici să aibă parte de acea călătorie de lux, pe care noi nu o putem vedea, pentru că știm deja România și noi vedem deja punga aruncată pe jos sau semințele de floarea soarelui. Așa au descoperit ei Castelul Corvinilor de la Hunedoara.

Apoi au ajuns în cea mai exclusivistă cazare din Transilvania. Cazare care este recent făcută, care oferă acest peisaj uimitor și unde te gândești când oare vei găsi o cameră liberă. Iar partea cea mai tare e că sunt sigur că lor nu li s-a spus ce să filmeze, ci au fost aduși acolo și li s-a zis distrați-vă, descoperiți România.

Așa au reușit să pună Papanași în top 3 deserturi favorite pentru un străin. Top pe care nu cred că îl vor schimba prea curând.

Totodată nu pot să nu remarc faptul că tinerii români care organizează călătoriile astea au reușit să le facă în locurile noi, cu cazările noi care se ridică la standardele internaționale. Dar și faptul că ajung într-o vinărie și că le oferă și vin turiștilor. Well done.

Pentru că i-am contactat pe Stephen și Jess pe Facebook și pentru că le-am spus că vreau să scriu un articol despre aventura lor, mi-au spus că pot să le folosesc și pozele și mi-au trimis un link de pe Dropbox cu toate pozele pe care le-au făcut ei în România. Iar asta m-a făcut să fiu și mai fericit pentru că ei s-au simțit fericiți că au vizitat România și că au descoperit-o atât de frumoasă.

5 thoughts on “Străinii care promovează România – Flying the nest

  1. Daca te uiti la toate vlogurile facute se promoveaza Transilvania, prea putin se vorbeste de Romania. De fapt, cu siguranta nici nu stiu ca Transilvania face parte din Romania, nu sunt 2 tari distincte.

  2. Sunt destui vloggeri romani care promoveaza Romania : Random Travellers, Lipa Lipa , Mariciu etc dar pe acestia nu ii vedem , ii vedem doar pe straini .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: