home de pe net Spam in PDF

Spam in PDF

Ultima metoda de spam gastita pe piata.  Primesti un mail, care nu e marcat ca spam, in care ai un atasament de tip pdf si te gandesti ce mama dracu se intampla. Cine imi trimite mie pdf, asa ca deschid atasamentul dupa ce-l scanez, si ma uit. WTF? Spam?!

Eh … uite ca mai nou se poate. Si … e bine ca antivirusii habar n-au inca de asta. Ma intreb insa, e facut manual? Sau robotic? Si daca robotic, cat procesor mananca totusi? 🙂

8 thoughts on “Spam in PDF

 1. Oops, acum am vazut ca ai scanat deja. Poate nu e infectat totusi. Oricum, eu nu am inteles inca spam-urile text(?!), fara link-uri active, cu informatii relativ ilogice despre market shares, stocks, etc. Stie cineva ce se ascunde in spatele lor?

 2. Am primit si eu pe mailul firmei ieri…si ma intrebam la fel cine dracu imi trimite mie pdf-uri ??? Se pare ca au evoluat de la jpeguri la pdf-uri.Din cate am observat eu, tipul asta de spam se refera la nu stiu ce boom legat de nu stiu ce actiuni care or sa creasca vertiginos…De aia cu Xanax ,Viagra si alte medicamente de genul asta deja nu mai am curaj sa ma iau…m-am consolat deja cu ideea ca nu am ce sa le fac si singura solutie e sa introduc adresa de pe care primesc la adrese de e-mail banate…slaba consolare…

 3. lupta antispam se ascute si fiecare tabara isi imbunatateste armele.. de la text la imagini, de la imagini la pdf-uri, si de aici, unde?! la clipuri audio/video?!
  da, exista instrumente automate de generat pdf-uri atat in PHP cat si in Java, dar filtrele vor fi mereu cu un pas in urma ticalosilor care se imbogatesc trimitand un mesaje de reclama la tzashpe adrese..
  cu ce te ajuta Foxit-ul sa scapi de spam?! citeste si creeaza pdf-uri…
  cat despre mailurile (aparent) text gol, probabil contin bug-uri (foloseste Bugnosis ca sa vezi) si verifica adresele.. pt confirmarea validitatii.
  blacklisturile nu ajuta f mult, din pacate, deoarece spammeri fol o adresa pt timp foarte scurt si apoi creeaza alta. eu aveam maximul permis la Yahoo si, cand le-am sters ca sa adaug altii mai noi, n-a crescut cantitatea de reclame, dovada ca nu mai erau folosite alea..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.