home to blog Soluția pentru a salva principalele festivaluri din România

Soluția pentru a salva principalele festivaluri din România

La ora actuală principalele festivaluri din România, Untold și Neversea nu sunt anulate și nici amânate. Dar nu știm cum va evolua situația. Spunea primarul de la Cluj, Emil Boc în week-end că nu vede cum ar putea fi organizate în acest an festivalurile. Și nu din cauza spațiului, ci din cauza distanțării sociale.
Ideea unui festival este fix aceasta de a fi împreună cu prietenii tăi, de a vizita impreuna acele locuri și de a te simți bine împreună.
De asta avem la orice concert o masă foarte compactă de oameni care stau în fața scenei pentru a putea asculta muzică tare, pentru a simți energia degajată de toată lumea, pentru a fi cât mai aproape de artistul favorit. Și acum acest lucru nu mai este posibl. Și nu pentru că nu vor organizatorii sau nu vrea statul, ci pentru că încă nu știm cu ce ne confruntăm, dar mai ales nu știm 100% cum se manifestă acest virus. Și acum putem da vina pe virus.

Scenariul bun ar fi să avem un vaccin până la vară și la intrarea pe stadion să fim vaccinați ca să putem să ne bucurăm ca până acum de acest lucru. Practic, e prea SF acest scenariu. Drept urmare, nici nu poți limita accesul pentru 30 de mii de oameni să zicem, pentru că tot ne vom înghesui în față. Altfel unde s-a mai văzut un concert făcut pentru persoane care să stea pe scaune. Nici așa nu este fezabil, că mai bine stai acasă și îl vezi la televizor.

Drept urmare, biletele de la Untold și Neversea se schimbă în vouchere. Adică nu vin banii înapoi, pentru că nu este festivalul anulat, dar poți schimba biletele în vouchere cu care să iei alte bilete, la anul sau când se vor mai putea organiza aceste festivaluri.

Practic, noi beneficiarii acestor festivaluri credităm organizatorii pentru ca aceștia să poată organiza festivalurile, iar noi să avem acces la acestea. Dacă ar fi fost cazul eu chiar aș fi donat pentru aceste festivaluri, doar ca să știm că se întâmplă, pentru că orașul Cluj lucrează tot anul pentru Untold – la infrastructură, la străzi, la servicii, la transport public și așa mai departe. Dar și la mare, Neversea este cel care deschide sezonul estival și umple complet stațiunile de pe litoral.

Și până la urmă noi. Lucrăm un an de zile pentru a avea aceste festivaluri. Stabilim concediile în funcție de aceste festivaluri, drept urmare suntem direct interesați ca acestea să aibă loc.

Mai sunt mai puțin de 10 zile când putem schimba biletele pe care le-am cumpărat deja în vouchere – ele sunt numite Anytime Pass – pentru a putea avea acces la aceste evenimente, atunci când ele se vor putea organiza.

Și asta destul de simplu. Din aplicația Untold de pe telefon, din website-uri sau din pagina de check-in.

Până la urmă dacă la festival suntem împreună și acum suntem tot împreună, iar atunci când se va putea, vom fi și la festvaluri. Și de ce am impresia că primul eveniment va fi așa cum nu l-am mai văzut niciodată. Și fără mască.

One thought on “Soluția pentru a salva principalele festivaluri din România

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: