home to blog Siteuri pe banii nostri

Siteuri pe banii nostri

Circuli cu autobuzul e normal sa ai abonament, dai niste bani ca sa beneficiezi de acest serviciu, sa te plimbi cu autobuzul, sa ajungi dintr-o parte in cealalta fara batai de cap. Da, dar pe langa banii de pe abonamentul tau si ai altora mai sunt si banii de la primarie, pentru ca primaria subventioneaza o mare parte din cheltuielile RATB. Si ce face RATB?

online ratb ro

Face o pagina pe care chipurile iti poti incarca abonamentul folosind cardul tau de credit. Care pagina n-are certificatul de securitate valid, care pagina e facuta de vreun specialist din asta care sta juma de ora pana ii porneste calculatorul sau intre doua filme trase de pe torrente are timp sa se duca pana la sefi sa le mai aminteasca o data ce vrea sa faca.Ceva de genul pensionari pe salarii publice.

Nu pot sa intru pe pagina aia, eu nu intru si nici voua nu va recomand pana cand astia nu isi cumpara un certificat de securitate valid si corect instalat.

14 thoughts on “Siteuri pe banii nostri

 1. Salut,

  Da-mi voie sa-ti spun ca mai trebuie sa studiezi cum merge internetul inainte sa provoci panica :)))

  Am intrat si eu cu IE si merge impecabil. Din pacate, cel mai bun browser din lume, Firefox, nu are actualizata baza de date cu emitenti de certificate digitale. De aceea poti alege butonul de mai jos “I understand…” ca sa treci mai departe.

  De fapt orice alt browser in afara de firefox merge… rusine…
  PS. Nici nu vreau sa stiu ce crezi tu ca e un certificat digital si la ce foloseste 🙂

 2. Are certificatul cât se poate de valid. În cazul ăsta suge Firefox nu RATB.

  @w(e), nu, nu costă câțiva cenți ci se reînoiește anual și costă ceva mai mult de câțiva cenți (depinde de CA-ul de unde îl iei). În plus, nu cred că au pagina hostată la un hosting ci este “in house”, caz în care certificatul este plătit pe un an integral.
  O soluție mai ieftină (gratis chiar) și relativ elegantă ar fi fost un certificat de la CaCert, care deși nu este încă recunoscut de majoritatea browserelor este cu un pas înainte față de certificatele “self-signed”.

 3. Bre, la vârsta ta trebuia să înveți și tu până acu’ să te uiți la certificatul ăla. Să vezi cine l-a semnat, unde și când. Și după aia să dai fuguța pe blog și să scrii.

 4. Las’ că nici meeku nu-i mai b/treaz 🙂

  Problema este că autoritatea care validează acel certificat nu face parte din lista încorporată a Firefox-ului de autoritati semnatare de certificate.

  După cum scrie şi în avertisment, Firefox precizează că nu ştie cine este autoritatea emitentă a certificatului. Nu că acesta ar fi invalid ci doar că nu prezinta încredere.

  Asta se întâmplă fie când e vorba de un certificat autosemnat fie când semnatarul certificatului nu este cunoscut de browser.

  In cazul de faţă, semnatarul este http://certsign.ro/certsign/ nu face parte din lista de autoritati semnatare.

  Pentru a rezolva problema asta introduceti adresa asta în FF: https://certsign.ro/certcrl/root.crt bifati toate căsuţele din mesaj şi apăsaţi ok.

  Problem solved !

 5. @Eu,

  Nu e recunoscut de Firefox. Cam toate celelalte browsere recunosc CA-ul respectiv (și aici mă refer la Chrome, Safari, IE). Opera și Firefox sunt singurele care nu recunosc certificatul emis de certsign.ro.
  În orice caz site-ul NU are nici o bubă din cauza asta (cel puțin din cauza asta).

  e bine alt site facut doar pe internet explorer

  @Piticu,
  Băi, tu nu te lași… Nu-i făcut doar pe internet explorer. Dacă accepți certificatul ăla nenorocit o să-ți mearga site-ul ok și pe Firefox sau orice altceva ai folosi tu. Începi să devii prea mult ziarist și mai puțin IT-ist.

  1. Nu trebuie sa mananca si gura lui ceva?

   @Piticu: pai pune taticule acolo jos disclaimer si explica ca de fapt e totu in regula si te-ai grabit. Asta ca sa nu o dai pe aia pe bune ca vorbeai si tu ca sa postezi ceva 😉

 6. Alţi speţialişti IT care freacă menta pe banii lui Vântu.
  Nea Piticu, te-ai prins că e de la Firefox, şi nu de le ei? Că site-ul nu e făcut pentru IE şi n-are nimic în neregulă?
  Era bine dacă băgai şi un „LE” ca să vadă tot poporul…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.