home to blog Sinucide-te! Nu va mai afla nimeni

Sinucide-te! Nu va mai afla nimeni

CNA a interzis difuzarea la TV a imaginilor de la locul unor tragedii- sinucideri, crime şi mutilări

În mod concret, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de marţi, să completeze articolul 17 din Codul de reglementare al conţinutului audiovizual, care prevede că “În intervalul orar 6.00 –
22.00 nu pot fi difuzate programe, altele decât producţiile audiovizuale de ficţiune, care conţin descrieri ori reconstituiri ale unor omucideri/sinucideri, mutilări/automutilări sau tehnici criminale ori practici oculte”.

În plus, CNA a decis să adauge un alineat nou la acest articol, prin care posturile de televiziune nu mai pot difuza imagini de la locul tragediilor precum sinuciderile, crimele şi mutilările, dar nici imagini prin care este prezentată suferinţa familiilor victimelor.

Via Mediafax.

Si uite asa ne vom mira de unii singuri de ce se intampla accidente rutiere grave, de ce oamenii mor, de ce in tara asta curge numai lapte si miere, iar la televizor vom vedea numai stiri pozitive. Pentru ca sunt unii destepti care nu vor sa vada stiri cu sange la televizor, ca astea sunt negative. Drept urmare trebuie sa le aratam oamenilor ca aici curge numai lapte si miere, iar un accident rutier cauzat de drum sau de inconstienta unui sofer sau altceva nu e relevant in context.

Si uite asa au murit stirile de la ora 5.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

24 thoughts on “Sinucide-te! Nu va mai afla nimeni

 1. Eu vad ca voi nu stiti sa cititi bine comunicatul. Nu mai au voie sa dea imagini cu sinucideri si crime, stirile pot fi difuzate; accidentele nu fac parte din categoria sinucideri sau practici oculte asa ca daca vor da 9 secvente cu o masina bucati nu vor fi probleme. daca vor arata insa si 2 mame plangand deja intra sub incidenta hotararii.

 2. Cert este ca Stirile de la ora 5 de la Protv s-ar putea sa fie cu nuntile,divorturile, inmormantarile si de ce nu, avorturile “celebritatilor” si sa ia painea de la gura… OTV-ului!

 3. Te-ai uitat la buletinele de stiri de pe EuroNews, Deutche Welle, TV5, TVE si RAI Uno?
  Urmareste vreo 3-4 zile EXCLUSIV stiri de pe posturile astea, apoi da brusc la noi.

  CHiar am ajuns sa facem “buletinul inecatilor”, “buletinul betivilor din trafic”, “buletinul accidentelor”, “buletinul incendiilor”.
  A ars o casa in Pantelimon… NU MA INTERESEAZA si schimb canalul…

  Ciuat, dar veti vedea ca aceatsa “curatenie” prin buletinele de stiri vor fi un impuls pentru a produce stiri cu adevarat importante, nu sa se vorbeasca 20 deminute despre un betiv care a cazut intr-un canal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.