home to blog Silistra – cartierul Ostrov

Silistra – cartierul Ostrov

Probabil pentru a justifica o granita sau pentru a ramane acolo proprietari pe teren, romanii au infiintat localitatea Ostrov. E frumos si placut pentru ca e la Dunare, e curat si liniste pentru ca e putina lume, e cald pentru ca e in sud.

Pe langa soseaua nationala insa, exista un gard de sarma ghimpata, peste gard blocuri de 10 etaje organizate cu vedere la Dunare, ignorand practic ca sub ele mai sunt niste alte strazi, case sau oameni.

Bulgarii au dezvoltat zona aia mult, pe langa asta, mai mult ca sa dea aspectul unui oras fantoma, n-am vazut geamuri deschise, oameni pe geam, sau manele auzindu-se din case. Asa e normal sa se auda la noi. Acolo nu, o liniste mormantala, 3 aere conditionate intr-un bloc si in rest nimic. Nimic din ce sa arate ca acolo se intampla ceva.

Si totusi, daca ajungeti in zona si aveti carte verde, parca e mai rentabil sa platiti 5 euro vigneta, sa mergeti prin Bulgaria si sa intrati in Romania pe la Ruse, la noi bacul e 25 de lei, dar la Bulgari e sosea exact pe langa Dunare.

2 thoughts on “Silistra – cartierul Ostrov

  1. acum te caiesti ca nu am mers prin bulgaria?
    de unde mai stiai u de plimbarea cu bacul… daca intrai pe la bulgari? :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.