home to blog Si totusi 90 de ani

Si totusi 90 de ani

Ati vazut? A fost ziua Romaniei. De fapt s-au implinit 90 de ani de cand s-a unit Transilvania cu Romania integrandu-se in ceea sunt astazi granitele teritoriale.

A vazut cineva ziua Romaniei? La o imagine de ansamblu al paradei de la Arcul de Triumf din Bucuresti am vazut doua randuri de oameni, probabil rude ale militarilor de la parada care tremurau de frig asteptand sa defileze elitele armatei romane.
Elite care ce? Au stat … au repetat 2 zile aici, in mijlocul Bucurestiului si au defilat repede fara vreo lumina adecvata, fara sa se vada si fara sa iasa in evidenta cu ceva. De fapt ar fi avut cu ce sa iasa in evidenta parada asta, insa n-a stiut nimeni ce e acolo si cum sa prezinte ce este acolo.

Dupa 90 de ani Romania e atat de putin interesata de ea, astfel incat in sectorul 2 lumea s-a gandit numai la fasolea cu shunculitza preparata de primar, sau numai la cafelele si ceaiurile care sper sa fi fost servite multimii adunate la Arc.
Dupa 90 de ani, de ziua nationala, parlamentarii actuali si viitori se injura ca la usa cortului in direct la televiziuni, fiind siguri ca au castigat orice din moment ce ieri au fost alegeri. Mai mult decat atat, toti sar la declaratii si acuze si toti se bat cu pumnul in piept fara pic de respect fata de nimeni, de parca fotoliul ala de parlamentar ar fi un ciolan ce le va asigura bunastarea lor si numai a lor pentru urmatorii 4 ani.

Halal zi nationala. Halal romani … si astia au votat ieri pentru ziua lor nationala si pentru urmatorii 4 ani, dar acum vin si se dau cu parerea pe bloguri. Halal

7 thoughts on “Si totusi 90 de ani

 1. A fost parada care se organizeaza de multi ani. Nimic nou, ba mai mult azi a fost si fara aviatie. Romanii insa sunt la fel de nesimtiti sau poate ceva mai mult…Oare incepem sa regretam ca ne-am nascut in Romania?

 2. In anul 1918 fortele armate romane zdrobeau armata ungara si marsaluiau in Budapesta. De atunci Transilvania, vechiul pamant romanesc, s-a intors la patria mama.

 3. Clasa politică ca clasa politică. Dar să ne aducem aminte cum ajunsese domnul Marko Bela la agonie.

  Probabil pendula între extazul câstigării încă o dată a unui post de parlamentar şi agonia provocată de Ziua Naţională de azi.

 4. Ce, a mai contat in acest an…pentru politicieni Ziua Nationala? Alegerile, pe primul plan. Si puterea, cine ajunge efectiv sa guverneze.

  Momentul 1918 este unic, Romania devenea intreaga. Din pacate, au avut grija rusii comunisti si ignoranta vestului ca sa sa ni se fure teritorii apoi, iar…Poate nu vesnic.
  Candva…

 5. Am văzut transmisia la Realitatea, iar nenea de la armată care a comentat-o a fost o alegere ăroastă. Din partea armatei, vreau să spun. Se exprima alambicat, dezacorduri grave, avea o placă şi o repeta doar pe aia. Adelin Petrişor era documentat, făcea câte o glumă, dar nenea ăsta parcă era robot. Sunt sigur că cei de la armată puteau găsi pe cineva mai ca lumea. Poate la anul.

 6. “Au stat … au repetat 2 zile aici” militarii au facut repetitii cu 2 luni inainte, indiferent de ploaie, vant, soare, etc… Au defilat cate 5-6 ore pe zi pentru ziua de 1 Decembrie, iti spun eu sigur. Daca nu ai habar, nu mai vorbi. Arunci cu noroi peste o institutie care probabil este singura care isi merita banii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: