home to blog Si presa va tace malc si va trece peste

Si presa va tace malc si va trece peste

Evenimentele de ieri au doua sanse: sa fie trecute cu vederea sau sa fie bagate in seama.

In stilul caracteristic de breasla si de imbecilitate, presa romana se va coaliza  la comanda unui mogul sau altul pentru a apara niste interese care nu sunt ale lor. Vom vedea reactii vehemente ale jurnalistilor care habar n-au despre ce a fost vorba impotriva bloggerilor care au scris, vom vedea reactii ale institutiilor de presa care vor pupa in cur trustul Intact dintr-un simplu motiv: daca ii pupi in cur ai sanse sa te mentioneze pe undeva si astfel sa fii prieten.

Gestul astora din trustul Intact nu este numai deplorabil, dar si de condamnat.  Cine va condamna acest gest? Aproape nimeni din presa. Teoretic, intr-o tara normala, ar fi trebuit ca acum toata lumea sa huiduie si sa strige – vezi exemplul din Georgia de acum doua zile. Practic la noi nu se va intampla nimic, pentru ca toata lumea trebuie sa ajunga la Mircea Badea in emisiune, sa zica ala cate ceva despre ei, sa se mai vanda astfel un ziar sau altul.

Daca o parte a presei s-a limitat in a-l elogia pe Mile, a scrie ce a facut, cum, unde, trustul Intact s-a limitat la momentul respectiv in a copia stirea de pe Mediafax, fara a cere mai multe detalii. S-au limitat in a copia materialul video de pe blogul personal si a-l difuza la televizor cu o tenta de remember, dar si de a cere bani de la cei care doreau sa-i transmita un mesaj. Au culminat prin difuzarea pe post a pozei unei alte persoane ca si cum aceasta ar fi murit.

Presa va trece peste asta, ca asa sunt ei invatati. Cand le da cineva o comanda – care cu siguranta se va da – vor scrie toti la fel, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Nu va avea nimeni nici o reactie, nu se va uita nimeni la nici o emisiune, nu se va mai spune nimic. Hai sa trecem peste pentru ca trebuie sa mai pacalim romanii inca o data.

Intr-o tara normala asa ceva nu e permis. Intr-o tara normala, alta decat Romania.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

12 thoughts on “Si presa va tace malc si va trece peste

  1. Romania a incetat de mult sa mai fie o tara normala. De prin anii ’30.
    Anormalitatea Romaniei e deja norma, malformatia ne excita, diformitalile ne trezesc instinctele. Voyoristi politici sau exbitionisti de-un metru, fetisisti cu ciorapii catorva politicieni trasi peste cap sau infundati in gura si postaci narcomani incercanati de ura, ne intalnim zilnic la un mic, o bere, o laba tot mai trista.

  2. @camionagiu
    “Badea si Ciutacu, cei mai bloggeri din tara” asta e foarte tare :))
    ma intreb daca ei chiar se intalnesc la o cafea si vorbesc despre blogosfera..ma intreb daca stiu sa pronunte blogosfera.

  3. Atat pot sa faca. Atunci cand investesti doar de nevoie si incerci sa vinzi circ facut la o masa maximizand profitul nu poti sa ai pretentii sa tratezi cum trebuie un subiect. Cred ca ar fi fost mult mai decent sa nu spuna nimic.

  4. incerc sa imi dau seama de ce la noi nu se practica meseria de jurnalist cum trebuie..au un cod etic din cate stiu..de ce nu il respecta? de ce trebuie sa fie doar pasionati de bani? de ce cei cativa care o practica cum trebuie nu’s bagati in seama..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.