home to blog … si pentru ceilalti merge mai departe

… si pentru ceilalti merge mai departe

Anca Parghel feat. Fly Project – Brasil

Anca Parghel a pierdut lupta cu boala care ii macina corpul … pentru altii lupta merge mai departe.

Odihneasca-se in pace.

10 thoughts on “… si pentru ceilalti merge mai departe

 1. Excuse my ignorance: da cine a fost Anca Parghel asta ? Ca am auzit de ea doar cand s-a imbolnavit si s-a dus pe la televiziuni sa cera bani.

  Inainte de asta cu ce s-a ocupat ?

 2. Jazz-ul romanesc are 3 persoane ce au excelat in domeniu: maestrul Jhonny Raducanu, Aura Urziceanu si Anca Parghel. Toti de o anumita nationalitate…, care dau, iata, nu numai…ce stim prea bine.
  MARI artisiti!
  …Din pacate, una dintre aceste 3 persoane nu mai e. S-o ierte Dzeu!

 3. Anca Parghel e relativ nou cunoscuta publicului romanesc datorita faptului ca a activat mai mult afara unde a fost foarte apreciata,inca de la inceputul anilor ’80 : Belgia, Germania, Anglia, Austria etc. A avut studii de muzica la Liceul de muzica din Iasi unde a facut bel canto , pian , orchestrare , compozitie etc. , repeta performantele deosebite la Conservatorul din Iasi , obtine diplome numeroase si activeaza la mai multe scoli de muzica din strainatate. A predat din 2007 canto-jazz la Bruxelles Royal si Leuven Lemmens Music Conservatory din Belgia, are 16 cd-uri la activ ….si asta e putin pe langa tot ce a facut in viata muzicala . Personal , am vazut-o in Pitesti la un concert alaturi de familia Parghel, toti cu conservatoare si licee de muzica terminate, lucruri destul de rare pentru peisajul muzical autohton , si inca o consider o experienta excelenta, si nu ca mare cunoscator de jazz ci ca spectator al unei prestatii deosebite. Cele de mai sus sunt putine comparativ cu traseul prin muzica al omului Anca Parghel. Merita cinstita si amintita in orice discutie legata de jazzul international . Dumnezeu s-o ierte!
  PS “Brasil” nu e singura piesa cantata, recomand pentru informatii suplimentare http://www.ancaparghel.ro/

 4. Dumnezeu sa o ierte. Insa, nu as vrea sa fiu nesimtit sau ignorant, nu stiu alte melodii de la ea, dar asta cu fly project mi se pare de o imbecilitate crasa, nu cred ca melodia asta este cea mai reprezentativa, desi majoritatea pentru asta o cunosc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.