home to blog Si noi vorbim de webcamp si maturizarea internetului

Si noi vorbim de webcamp si maturizarea internetului

Suntem niste ciudati. Vorbim de internet in calitate de mari experti, ne laudam cu realizari fenomenale, cu bloguri si cu vizitatori, in schimb pierdem din vedere esentialul. Pierdem din vedere ca in spatele unui site e munca, pierdem din vedere ca exista programare, exista script, exista design, exista strategie, iar toate acestea necesita timp si resurse.

Lumea vine la toate intalnirile despre internet si markering pe internet, acolo sunt vrajiti de niste fetze frumoase care stiu sa vorbeasca mult(de obicei de marketing), iar lumea pleaca de la intalnirile astea cu idei. Nu stiu sa le puna in practica, mai mult nu stiu sa le administreze, drept urmare gasesc repede un om caruia ii cer simplu: “Am fost la intalnirea aia, fa-mi un site.”  Omul se apuca de gandit, de pus pe foaie, de realizat. Ce primeste? Nimic, pentru ca nimeni la nici o conferinta nu invata oamenii sa gandeasca financiar siturile.  Nimeni nu sta sa explice cat costa un site, cel costuri de realizare si hosting implica un site, mai ales ca inainte de a fi finalizata pagina, ea trebuie sa fie facturata.

Ca sa explic practic ce spun mai sus, avem Jolly Catering, un site ce a aratat mai rau cand n-au mai vrut sa-l plateasca. Acum,  apar altii care fac situri si cer sa faca ei pagina. Insa ma gandesc, pe bani?

8 thoughts on “Si noi vorbim de webcamp si maturizarea internetului

  1. Ai mare dreptate, asa este, site se fac cu munca si cu sudoare, mai ales cand dai de un client ciufut, care nu are habar de internet, dar a vazut el la cineva ceva si vrea sa fie asemanator

  2. aceste conferinte despre care vorbesti tu au un singur scop, acela de a suge bani de la cei ce doresc sa participe, sunt diverse firme care organizeaza tot felul de evenimente in care se prezinta cum a fost inventata roata, cu cateva personaje cu o anumita imagine in online, dar care unii nu au realizat mari concepte sau eu stiu ce.. revenim uneori ca sa participi la o asemenea reuniune te poate costa pentru 1-3 zile intre 200 si 400 EUR si ma intreb daca tot vrei sa inveti fa prietene un master, o facultate un MBA sau orice altceva dar nu te du s le faci buzunarele alora mari…pentru ca din prima pornesti ca un stangaci daca nu ti dai seama de itnerelese lor..

  3. ceea ce spune master adica eu, vb in mod general nu spun exclusiv despre ceva anume.. sunt multe persoane care apar pe listele alea dar daca te uiti la activitatea lor nu ai sa gasesti nimic care sa l faca sa apara acolo, lucrurile trebuiesc spue la subiect, conrect nu vorbim din carti, trebuiesc analizate diverse proiecte de succes etc.. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: