home to blog Si incepe distractia

Si incepe distractia

O companie aeriana engleza a dat faliment. Alitalia are probleme serioase pentru ca nu isi poate plati carburantul. A 4-a banca americana a dat faliment. Pietele mondiale se cutremura … ce va urma?

Teoretic poate urma doar un crash mondial al economiei. Iar asta n-ar insemna decat un mic razboi ca sa putem sa o luam de la capat dupa aia.

Va amintiti … de fapt nu va amintiti, tineti minte ca in cartile de istorie se spunea ca din cauza caderii bursei americane din anii ’30 a izbucnit al 2-lea razboi mondial. Atunci a fost mai greu sa se propage informatia si rezultatele economice, acum se intampla totul instant.

Eh, asta e doar un scenariu negativist d-al meu si n-as vrea sa am dreptate. Dar la asta ma astept, sincer.

11 thoughts on “Si incepe distractia

  1. lumea o duce din ce in ce mai greu. Au cam dat problemele peste noi: incalzirea globala, petrolul ce se duce si acum economia. Parerea mea este ca se vor rezolva probleme, dar in timp.

  2. Genial….
    Incearca sa-ti iubesti nevasta si sa faci ceva copii 😉
    Lasa previziunile pe seama celorr care se pricep

  3. Erm… nu stiu ce carti de istorie ai citit tu 😀 Intr-un fel, criza economica e cea care i-a stresat pe nemti atat de tare incat au fost dispusi sa il aleaga pe Hitler, dar in afara de asta (chiar daca nu sunt nici pe departe un expert in istorie) nu cred ca exista vreo leagtura directa cauza-efect intre criza de la sfarsitul anilor ’20-inceputul anilor ’30 si declansarea Razboiului. De exemplu (ca tot ai pomenit de State), Roosevelt incepuse sa implementeze New Deal-ul care a scos America din rahat cu ani buni inainte de razboi. Ce-i drept, trecerea la economia de razboi a inlaturat practic cu totul efectele crizei in America, dar in niciun caz americanii nu au intrat in razboi doar de dragul economiei (care fusese deja in mare parte adusa la liman). Deci teoria ta ar putea avea sens daca un popor se simte atat de mult “strans la curea” de recesiune incat e dispus la un gest disperat – ceea ce in Europa (Doamne ajuta!) nu cred ca mai e cazul de ceva timp (poate Saakasvili sa fie destul de disperat incat sa… oh, wait, that already happened :D).

  4. Mă, nu ştiam că fasciştii au de-a face cu criza din ’29-’33. Da’ e bine. Dacă zici că numai o criză de proporţii poate urma, ar fi bine să ne cumpărăm conserve. Hmm… oare unde să merg? La Real, Metro, Carrefour sau…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: