home to blog Si ei sunt oameni, si ei se pot trata

Si ei sunt oameni, si ei se pot trata

Citeam un comunicat de presa adineauri unde scrie ca actual in lume sunt vreo 250 de milioane de diabetici, in schimb,  ce m-a ingrijorat era faptul ca pana in 2025, numarul acestora ar putea creste la 380 de milioane.

Ok, teoretic daca ai facut diabet aia este, ti se ia sange din deget pentru a ti se detecta nivelul de insulina si trebuie sa faci inejctii cu insulina. Dar diabetul se poate controla cu un stil de viata sanatos si activ. Poti merge mai departe, poti face sport, poti fi un om normal la fel ca oricine altcineva. Asta te poate ajuta sa previi chiar diabetul daca te mentii, esti atent la sanatatea ta, cu alte cuvinte daca ai grija de tine.

Maine, pe 14 noiembrie,  este ziua mondiala a diabetului. Cu ocazia asta in Plaza Romania de la ora 13 puteti participa la un eveniment misto  in care veti intelege legatura cu cercurile din filmuletul de luni. Campania e organizata de un producator de medicamente, sanofi-aventis si Zentiva pentru ziua mondiala a diabetului.

Si daca tot vorbeam de cercuri puteti invata sa controlati cercurile, sa stabiliti recorduri de invartit cercuri. Cum sa faceti asta invatati de aici. Si tot de pe siteul ala (care intre noi fie vorba e in final un site de campanie foarte bine realizat, nu ca altele), e si o aplicatie de invartit cercul pe iphone.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

4 thoughts on “Si ei sunt oameni, si ei se pot trata

 1. Off-topic: Sunt in varsta, dar (autodidact si inca mult prea) necunoscator in domeniul virtual, unde ma descurc cum pot (neavand cui ma adresa pt indrumari). Am ajuns aici de pe un alt blog (si n-as fi in stare sa re-creez traseul urmat, nici nu cunosc ALTA modalitate de a reveni). Mi-a placut si – pt a reusi sa revin – am incercat sa ma abonez prin feed-burner (singura modalitate care imi este cunoscuta, RSS inca nu stiu “cu ce se mananca”, nici macar nu stiu ce e), dar am primit raspuns ca optiunea nu e activata. Considerati ca se poate rezolva? (Si ca vi se merita?) Daca intentionati sa raspundeti, postati va rog raspunsul ca si comentariu la acest articol, ca “sa ma gaseasca”. Multumesc!

  1. Salut, .

   uite am pus un form aici in dreapta comentariului tau care sigur merge sa te inregistrezi sa primesti pe mail cand scriu ceva nou, eu tocmai l-am testat.

   multumesc de fidelitate si de opinie.

   1. Multumesc, “alta viata”! (Chiar daca nu “Titan ice!”) “M-am executat” “prompt si ireprosabil”. Sper fidelitate in viitor, ca pana acu-u’… Sa aveti o zi buna si o viata frumoasa! Multa sanatate! Spor si succes!

 2. Diabetul este o boala gra dar am prieteni care traiesc fara probleme cu ea. Consuma alimentatie sanatoasa si fara dulciuri si rare ori fac insulina.
  Totul tine de tine si cum te ingrijesti

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: