home to blog Semafoarele inteligentei mele

Semafoarele inteligentei mele

Aseara am zis ca a fost o intamplare. Au pus in functiune semafoarele inteligente si am facut cu jumatate de ora mai mult. Mai practic am facut 45 de minute de la Piata Victoriei la Romana, pe Lascar Catargiu, cu semafoarele lor inteligente cu tot.
Azi dimineata la fel, injuraturi, stat in trafic, muit, claxonat.

Stau si ma intreb, daca ma sui pe masina si arat semne obscene la camerele alea ce filmeaza intersectiile cum se intampla? Se intampla ceva? Sau daca ma dau jos si il iau la bataie pe politistul ala se numeste ultraj? Nu de alta dar ajungi undeva la capatul rabdarilor. Sau daca opresc masina in mijlocul intersectiei se numeste dosar penal?

Si inca o chestie, o data cu mega, ultra, super semafoarele astea care nu sunt deloc inteligente, proiectul ala cu eu nu blochez intersectia isi pierde valabilitatea. Ma mai gandesc o chestie. Semafoarele astea sunt sincronizate, dar sincronizarea si inteligenta lor nu cumva e data de oamenii de la centru care sa schimbe culorile? Asa s-ar justifica problemele.

Mai am o idee, daca Magheru e blocat si cineva suna la ambulanta, categoric toate semafoarele trec pe verde ca sa treaca ambulanta aia. Asa ca se deblocheaza Magheru daca cerem ambulanta in locul unde ne aflam ca sa primim verde la semafor cand vine ambulanta 😉

Ah , aici sunt amplasate magnificile semafoare, mai departe nu 😉

8 thoughts on “Semafoarele inteligentei mele

 1. Sunt de fapt 20 de semafoare…pe Magheru majoritatea. Unde se circulă relativ bine. Și sunt inteligente pentru că..vezi domne când se apropie un RATB se fac verde.

  Întrebarea mea e: la Romană ce se întâmplă, acolo unde vin tot timpul RATB-uri de pe dacia?

 2. Graba mare in a judeca, desi a trecut decat o zi. Si e doar o ruta semaforizata. Eu zic sa vedem si continuarea, mai rumegam la concluzii.

  Il ascultam aseara pe Mircea Badea cum se lamenteaza; vai-doamne NU asa se face fluidizare, ca doar niste politisti cu butoane in loc sa stea in intersectie n-o sa rezolve. Dar din ce vorbea am inteles ca nu avea nici cea mai mica idee despre sistem, dadea doar cu presupusul.

 3. prea putin ajutor intr-un bucuresti super-mega-giga aglomerat. beside this, mai sunt si soferii care trec pe galben, rosu blocand intersectia, ei ramanand in mijlocul ei. aici ar trebui sa intervina politia si sa le arda cu cate 100 euro/contraventie.

 4. Bai, nu de alta, dar aveam impresia ca sunt si pe Calea Victoriei? Sau nu sunt? Eu locuiesc fix vis-a-vis de Sala Dalles, aproape de Universitate si ieri am fost destul de impresionat: o fi doar intamplare, dar a fost prima seara in ultimele doua luni cand am facut mai mult de la Alba Iulia (unde lucrez) pana la Sala Dalles, decat sa intorc pe Dem. I. Dobrescu si sa parchez masina (Dem. I. Dobrescu e strada care iese in Balcescu pe langa fostul Senat). Pana cum era exact invers… Ajungeam in 10 minute de la munca, dar imi luau 20 de minute sa fac stanga si sa intorc… Coada rau in statia aia de autobuz de la Galeriile Orizont!

 5. Semafoarele sunt tot alea vechi (poate de aia nu isi uita obiceiurile vechi), senzorii sunt noi!
  ca sofeerii bucuresteni si-au pierdut rabdarea, e de-nteles 😀

 6. @piticu

  Ma, n-am zis ca se circula bine; am zis doar ca se circula mai bine ca inainte. 🙂 Dar, dupa cum am mentionat, s-ar putea sa fie pura intamplare. Ca sa detaliez, eu am ajuns pe acolo aseara la 19-19 30.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.