home to blog Seara in San Francisco

Seara in San Francisco

In momentul in care pe strada se aude asa ceva, toata lumea ingheata in locul in care se afla:

Si in 3 zile cat am stat acolo am auzit doar de doua ori sirenele SFPD sau SFFD. Prima data a fost din cauza asta, cineva cazuse pe jos din senin si nu mai misca, iar prietenele cu care era pe strada au sunat la 911.

Din cate am inteles de la trecatori raspunsul SFFD (un fel de smurd d-al lor cu paramedici – San Francisco Fire Departament) a fost sub 5 minute.

Mai sunt povesti de noapte. Va urma.

6 thoughts on “Seara in San Francisco

  1. Oooooo da. In SUA nu exista sa nu te dai la o parte din fata Politiei/Salvarii/Pompierilor. Aici e un instinct, cand auzi sirene incetinesti, daca e pe sensul tau ai tras pe dreapta/stanga, iesi de pe drum faci orice numa sa te dai din calea lor si sa opresti pana trece. La orice apel 911 vin toate 3 echipajele, chiar si la accident minor. Eu sunt intr-un orasel mic si o singura data am fost de fata cand un copilas de vreo 3-4 ani s-a inecat in piscina (a fost salavat), toti au sarit instant pe telefon, e instinct sa suni la 911. Chiar daca politia/salvarea/pompierii sunt la vreo 3-4km disntanta, n-a durat mai mult de 3 minute (fara exagerare) pana echipajele au fost la fata locului. 2 masini de politie, 2 salvari si o masina de pompieri – da, parte a echipajului de pompieri e echivalentul SMURD-ului din romania.

  2. Asa ceva face Raed Arafat si la noi. Omul asta a avut tenacitate cat o suta de medici romani si nu s-a lasat pana nu a facut SMURD-ul. A plecat din Targu Mures si a reusit sa-l extinda in toata tara. Nu intamplator atat de multi oameni isi vireaza cei 2% catre SMURD.

  3. Nu numai ambulanta raspunde in sub 5 min…dar cand este un accident vine politia, ambulanta si pompierii. Cat mai rapid posibil…

    Sa vedem cand va raspunde ambulanta sau politia romana in sub 5 min intr-un oras mediu, nu Bucurestiul :)…

  4. Referitor la faptul ca lumea ingheata cand aude asta…asa e si normal, nu crezi?

    Toata admiratia ptr dnul Arafat. Ce nu au reusit romanii a reusit emigrantul. Bravo lui ca a rezistat atat! Pun pariu ca a reusit si pentru ca nu a vazut doar lucrurile rele din tara noastra ci si pe cele bune. Asa cum si tu, piticule, ar trebui sa vezi in America…dar ptr ca ai stat doar cateva zile lucrurile rele erau cel mai usor si convenient de vazut, nu 🙂 (se face multe pageviews daca spui de rau decat daca spui de bine, nu?)?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.