home to blog Se vinde Nokia?

Se vinde Nokia?

N-as crede teoriile conspiratiei pe care le-am auzit zilele trecute ca se vinde sau ca s-a vandut divizia de mobile de la Nokia, daca nu ar fi aparut stirile ca agentiile de rating au retrogradat firma finlandeza de la o investitie sigura, la una nu foarte recomandata, cu un prag deasupra investitiilor de tip Junk.

Iar asta e un fel de speculatie, prin care dobori firma, ii cobori actiunile numai ca sa poti cumpara un pachet de influenta. De altfel, daca stam sa ne gandim retrogradarea asta ar mai putea fi si un imbold pentru Nokia de a demonstra ca e primul producator de telefoane mobile si un fel de sut in fund sa scoata odata telefonul ala pe Windows. Si asta pentru ca  Apple scoate doua telefoane pe luna, iar HTC si Blackberry cate doua pe zi, atunci si Nokia ar trebui sa se alinieze ritmului astuia. In schimb procedurile Nokia sunt putin mai diferite decat marketingul agresiv al producatorilor de telefoane mobile cu software liber.

Totusi partea realista ar fi ca Nokia nu mai e fiabil si ca se duce incet, incet in jos iar astfel trebuie sa lase in final locul altora. Sa fie asta sfarsitul Nokia sau doar o miscare de a se auzi de ei in continuare pe piata si de a face profit din speculatii pe bursa?

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

14 thoughts on “Se vinde Nokia?

  1. Nokia numai este ce a fost acum 3-4 ani.Oricum sunt zvonuri ca Microsoft si Samsung doresc cumpararea firmei cu 11milioane de dolari:D

  2. Mda, Nokia s’a cam culcat p’o ureche după ce acaparase o parte bună din piaţă cu nişte telefoane inovatoare şi fiabile la acea vreme. Se demonstrează din nou că şi după ce ai ajuns sus, trebuie să munceşti din greu să te menţii…

  3. oricum nokia o sa calce pe urmele Motorola, care la fel au fost la un pas sa intre in faliment, pana sa isi dea seama de greseli…nu stiu daca nokia o sa mai aibe sansa sa se ridice, poate daca apare vreo bula noua sau ceva.

    1. Motorola n-a murit, e bine mersi pe segmentu de solutii business de comunicatii in mare parte si nu se plang. Daca vreodata ar ajunge Nokia la fel de “rau” ca ei, nu avem de ce ii compatimi. Totusi, Nokia a cunoscut multe adaptari de-a lungul timpului si asa cum s-a ajuns de la produsul de galosi la smartphone-uri, macazul se poate comuta din nou 🙂

  4. Personal cred ca daca si-ar fi scos capetele din dosuri si ar fi lasat mandria la o parte si ar fi ales sa lanseze variante atat pe WM cat si pe Android acum ar fi fost in continuare unde erau si acum cativa ani . Parerea mea .

  5. Update : Imi cer scuze..am gresit eu.Defat pretul pe care cei de la Microsoft l-au propus este de :
    19 miliarde de dolari.Diferenta mare de ceea ce am scris eu mai sus:)).Sorry

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: