home to blog Se inchide Spiru Haret?

Se inchide Spiru Haret?

A doua universitate din lume ca numar de studenti Spiru Haret are mari probleme  in a functiona legal in Romania. Dupa ce atatia ani studentii ieseau de acolo pe banda rulanta, dupa ce achitau un sac de bani constand in taxe de scolarizare, taxe de examene si multe alte taxe, acum ministerul educatiei i-a retras acreditarea.

Drept urmare peste 100.000 de studenti la aceasta universitate care au facut cursuri la distanta nu vor avea diplomele recunoscute. Ce a mai spus doama ministru a fost ca nici studentii care au terminat in anii trecuti nu vor avea diplomele recunoscute.

Iar printre ei se numara si oameni de seama ai vietii politice, cultural – artistice sau de afaceri din aceasta minunata tara. Nu degeaba universitatea Spiru Haret a cerut anul asta “56.000 de diplome pentru absolvenţii de facultate, cifră care este egală nu numărul de locuri bugetate în întreg învăţământul de stat, şi tot Spiru Haret ne-a solicitat 17.000 de diplome de master”, zice ministrul Andronescu.

Toate decalaratiile aici.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

6 thoughts on “Se inchide Spiru Haret?

 1. @asdasd: daca te crezi cocos si nu papagal nu posta sub anonimat, sa stie si piticu ce mare savant i-a intrat pe blog

  Pai sincer, cam au dreptate astia de la minister, pentru ca am o groaza de prieteni care nu stiau nimic, se duceau la examene si copiau, si aveau note super mari! Insa nu stiu daca este corect sa nu le recunoasca diplomele celor care au terminat pana acum. Aceasta sanctiune nu ar trebui sa se aplice retroactiv. Pana la urma este vina Ministerului ca nu s-a sesizat pana acum, in atatia ani!

 2. Miroase a pute. Până acum nu s-a ginit Androneasca că ăștia scot nulități cu diplome ? Așa e când superi hoții de la putere făcând mai mulți bani ca ei.

  O merită ăia de la Spiru cu vârf și îndesat, urmează cronos și fed, dacă nu trec pe sub radar dându-se drept „școli profesionale”.

 3. Umm… daca se aplica legea retroactiv vor fi procese in masa (vs. guvern dar si vs. univ. SH).

  Ganditi’va ca aproape toti cei cu o diploma de acolo o folosesc pt locul de munca. Fie ca doar pt. acea marire salariala care se acorda absolventilor de studii superioare, fie pt. functii ceva mai mari. Daca diplomele sunt anulate inseamna ca oamenii aia vor fi pusi sub acuzatie de uz de fals ? toti x sute de mii ? 😀

  E imposibil sa faca acest lucru. Ah, daca se dovedeste ca unele persoane si’au primit diplomele fara a se prezenta la cursuri / examene / dizertatii (cum… mai cunosc cativa), atunci da. Ia’i, tata, diploma inapoi si baga’l la puscarie cu tot cu aia care i’au dat’o.

  Zice si madam andronescu cate ceva ca sa nu taca.. in loc sa’si vada de politehnica mamii ei in care te’nvata 18 mii de ecuatii si formule iar cand iesi de’acolo habar n’ai sa schimbi un bec! Nu zic ca toti ar fi asa, dar majoriteatea e fix pe’acolo.
  La polul opus sunt (unii) oameni de la spiru (sau alte universitati de.. “prestigiu”). Stiu destui care nu numai ca au invatat acolo carte (bine, au fost autodidacti in mare parte, adevarat) dar se pot bate de la egal la egal cu orice alt absolvent de la marea universitate bvcvresti.
  Pe de alta parte, unde dracu’ sa se duca absolventii de liceu care vor sa urmeze niste cursuri ceva mai deosebite (gen arhitectura) cand pe cele 200 de locuri de la mirobolanta facultate de arhitectura se bat 198 de loaze ale arhitectilor / profesorilor si inca vreo alti 2065 de fraieri?

  Revenind la pulitehnica (pun intended), madam andronescu probabil e cam suparata ca tineretu’ isi baga picioarele in ea de inginerie (unde un an la “cu plata” a ajuns sa coste vreo 60 milioane) si se duce’n alte parti. Sa nu ne’ntelegem gresit, sunt de’acord cu Zoso, vizavi de plata pentru studii: nu te obliga nimeni sa faci o facultate daca nu te duce capu’. Daca te duce si vrei, exista burse (afara, nu cacatu’ ala de max 2mil. pe luna sau cat dracu’ mai e la noi). Daca nu, du’te tare, are tara nevoie si de soferi de autobuze, nu numai de avocati si pasapisde cu “asseu” (Ah, si PeSepisDe cu “studii politice”. Prescurtat SP. De la… Stii,.Presupun). DAR de banii aia (ramanem la cazu’ politehnica) – 60 meleoane in bani vechi – sa vedem ce’ti ofera universitatea:
  – 1, MAXIM 2 profesori per facultate care stiu sa predea ceva (=sa fie si pedagogi)
  – laboratoare noi si performante: vreo 2-3 in toata universitatea (si alea prin sponsorizari de afara, nu sunt accesibile tuturor)
  – sali de cursuri imense – in care ingheti iarna cu fularu’ pe ochi si mori de cald vara, cu mobilier de pe vremea lu’ ilici si cu table de scris ceva de genu’ vopsea neagra pe perete.
  – camine studentesti; ma abtin, aici vina e si a “studentilor”. Vad ca se modernizeaza. Da’ atat de bine, incat din 26 de camine in ultimii ani au facut vreo 15 (sa zicem?!) si trebuie sa le refaca pe primele.
  – grupuri sanitare in institutie… Grupuri.. cum?! Sanitare sunt vreo 3-4 (si alea pe la rectorat, da’ tre’ sa fii foarte vigilent, ca daca te prinde cineva pe’acolo te’ai cacat direct pe tine, nu in buda)

  Am vrut sa scriu ceva scurt si la obiect, dar mi’am adus aminte de prea multe lucruri si mi’a sarit tensiunea prin tavan. Are si ecaterina niste probleme de.. sa fie ea sanatoasa.
  Ah.. si nu stiu daca a aflat, dar guvernul a incercat de vreo 3 ori sa scoata cate ceva din SH in ilegalitate. De fiecare data avocatii universitatii le’au dat… rusine. SH a castigat cam toate procesele cu guvernul de pana acum. De ce? Pt. ca oameni gen ecaterutza sunt vai de mama lor in functiile alea. Or fi ei buni profesori, dar au impresia ca daca sunt in guvern ce debiteaza ei noaptea devine izvor de lege a doua zi. Si nu’i chiar asa. Duduia poate sa spuna ce’o vrea ea, dar mai exista, din pacate, si o Constitutie si un set de legi, drept pentru care o sa’si mai ia una peste bot.

  PS: Ecaterino, stii bancul cu ridzi? Du’te dupa ea sa ti’l spuna 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.