home to blog Scrisoare deschisa catre Metrorex

Scrisoare deschisa catre Metrorex

Domnule Director,

Se apropie sezonul cald, iar metrourile sunt si vor deveni si mai utilizate.
De aceea, va adresez urmatoarele intrebari:

-Metrourile noi, de tip Bombardier au aer conditionat, nu?
-Daca aerul conditionat nu functioneaza intr-un tren de metoru, cine rezolva problema, cui reclam eu asa ceva?
-Daca apas butonul de alarma sa ii spun coductorului ca nu functioneaza aerul conditionat, va porni aerul sau se va certa cu mine si va trimite paznicii sa ma dea jos din tren?
-Cum pot indentifica un metrou, numar de inmatriculare, serie, pentru a-l putea anunta ca are eventuale probleme?
-Daca un metrou de tip Bombardier are probleme la instalatia de aer conditionat, (nu functioneaza, sufla doar aer cald) acest metrou poate iesi pe traseu?

Va multumesc pentru intelegere si pentru timpul acordat citirii acestui mail.
Va multumesc ca ma transportati la munca si acasa in fiecare zi.

Aceasta scrisoare se doreste a fi si o dezbatere publica si va fi publicata la adresa http://www.piticu.ro/2007/04/28/scrisoare-deschisa-catre-metrorex/ , unde se vor putea citi si alte pareri, ale altor calatori.

19 thoughts on “Scrisoare deschisa catre Metrorex

 1. Ei bine, semnalul de alarma este folosit doar pentru situatii de urgenta, deci nu este indicat sa-l folosesti in alte scopuri fiindca vei fii pasibil de amenda. O sesizare la Metrorex este bine venita, insa mare lucru nu prea se poate face: De ce? Daca circuli pe M2 Bombardierele de acolo, ei bine acelea au un sistem cu ventilatoare slabe (care nu fac fata). Daca circuli pe M1 (noile bombardiere) au sistem de ventilatie mult mai bun, si te poti considera norocos. Pentru mai multe informatii, sau daca efectiv te intereseaza si subiectele feroviare (si/sau simulatoarele feroviare) intra pe http://loksim-romania.myforum.ro . Vom incerca sa te ajutam in privinta altor nelamuriri de acest gen!!!

 2. Petitie: 14.05.2007

  program de lucru inuman

  Ma numesc Monceanu Gabriel si lucrez la S.C.Metrorex SA
  in functia de mecanic REM la Depoul Magistralei 1+3+4,si vreau sa trag un semnal de alarma in ce priveste programul de lucru al mecanicilor de metrou,care este extrem de incarcat.Ca exemplu,este programul meu pe luna mai,in care am 2(doua)libere.In mod normal trebuia sa am 8 zile libere,tot atat cate sambete si duminici sunt in luna.In luna aprilie am muncit cu 18 ore in plus,ceea ce imi conferea inca 3 zile liber in luna mai.Cele 3 zile compensare care se adauga ca norma de ore in luna mai mi-au fost date in loc de libere,deci mi le plimba de la o luna la alta pina se pierd.Acest program este intocmit de o subinginera Valsan Viorica si un tehnician Molesag Adrian,care desi au fost reclamati de nenumarate ori de catre colegii mei conducerii intreprinderii,nu s-a luat nici o masura.Acest lucru duce la sporirea oboselii si stressului mecanicilor de metrou,care se reflecta in siguranta circulatiei si calatorilor.Scuza invocata de conducere este lipsa oamenilor,schema pt.mecanici fiind completa,probabil pt. a pastra locuri pt. cei din posturi calde care nu stiu pt. ce primesc salarii.In urma faptului ca am avut doar doua zile libere,am mai primit o zi libera prin serviciul modificari program,datorita faptului ca aveam prea multe zile la rind fara liber(o reglementare interna).Acest lucru poate fi usor verificat in programul de lucru al mecanicilor afisat la toate punctele de prezentare,la pozitia 4 mec.Monceanu Gabriel.Aceasta declaratie o sustin daca este nevoie,dar din motive lesne de inteles,nu as dori ca sa afle conducerea Metrorex de cine a fost data.

  _________________

  Aceasta petitie nu are deocamdata raspuns

 3. Bombardierele sunt niste jeguri de metrouri. Scaune incomode(mici, senzatia ca aluneci din ele la cea mai mica modificare de viteza a metroului), aerul conditionat lipseste(doar se ventileaza aerul din tunel), lipsa barelor de sustinere din dreptul usilor(prostie inimaginabila). Sunt curios ce ar zice conducerea Metrorex daca ar fi obligata sa mearga cu metroul aprox o ora, vara, in intervalul orar 8-9 dimineata si seara pe la 18, eventual si la costum(cum se cere la unele joburi). Si colac peste pupaza, metrourile vin rar(7-8 min), cand dimineata si seara la orele de varf ar trebui sa vina in 3 min.

 4. Va rog sa faceti sa nu mai fie aglomeratie la metrou pe peron in metrou la intrare vreau sa aveti mai multe metrouri si sa vina curate si aerisite si sa fie caldura si aer rece sa nu se mai opreasca aerul conditionat si nu vreau sa ma prinda in usa metroului si sa vina mai des si sa vina mai multe pe rand si sa aiba interval mai mare sa astepte soferii sa intre oamenii in ele si sa nu vina din ambele sensuri in acelasi timp si vreau sa mearga repede si sa nu intarziu la scoala si nu vreau sa fie curent la metou pe peron si in metrou si nici mizerie si sa nu luati oameni nesimtiti golani derbedei hoti sa fure si sa faca galagie si mizerie si nu vreau sa faca galagie

 5. Bunaziua as dori sa va aduc la cunostinta , avind in vedere situatia cu virusii care circula, as propune un mare serviciu acordat de METROREX .Sa se deschida usile de la mecaniul conductor,sa nu mai punem noi cetateni degetul pa senzorul de deschis sau inchis .Ati face un mare bine tuturor inclusiv noua cit si copiilor pentru ca o mare parte sitem in contact vrem nu vrem cu ei . SI domnul doctor Strainu Cercel ar fi tare multumit pentru ca si dinsul promoveaza protectia contra virusilor.VA MULTUMESC FRUMOS .
  CU RESPECT ,MARIAN NEACSU .UN UTILIZATOR ZILNIC AL METROULUI

 6. buna Ziua ! va rog sa luati masuri in privinta bambardierelor de pe tronsounul 2 Berceni,nu exista aer , ne sufocam pur si simplu,uneori si nu exagerez cand spun asta ,geamurile sunt aburite ,deci va dati seamna in ce conditii inumane suportam in fiecare zi,si nu este doar o statie ,mergem de la cap la cap,cobori transpirat,sifonat ,lucram la birouri cu publicul ,trebuie sa arati impecabil ,de aceea am ales metroul,dar din pacate nu e o alegere buna ,va rog frumos sa luati masuri in acest sens ,pe magistrala Dristor e f ok, exista mult aer ,e f placut,si sunt aceleasi vagoane ,nu cele vechi,si in alea este mai bine decat pe magistrala 2 Berceni,va multumesc ptr timpul acordat citirii maill-ului meu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: