home de pe net Schimbari Google

Schimbari Google

Un articol video provoaca rumoare in strainatate cu privire la Google si motoarele de cautare in general. Se spune ca Google a inceput sa indexeze altfel paginile, nu dupa importanta sau dupa rank ci dupa noutate si cuvinte cheie. Astfel vedem cum bloggeri care fac SEO SPAM urca foarte rapid in topuri cu foarte multi oameni venind din Google. Vedem cum o cautare ca “sms de revelion” poate aduce cel putin 30 de mii de oameni pe zi. Asta pentru simplul motiv ca Google te urca in top daca folosesti acele anumite cuvinte si ii dovedesti ca poti sustine un trafic mare cu timp de raspuns mic.

Asta e motivul pentru care blogurile pe blogspot vor fi mai rapide si mai bine indexate decat toate celelalte de pe platforme de wordpress, pentru ca sunt langa google. De asta si cam toate paginile serioase si foarte accesate din net se gasesc in Statele Unite, Google are majoritatea data-centerelor acolo.

Drept urmare, sa ne asteptam ca bloggerii sa se apuce sa scrie numai aberatii tocmai pentru a avea vizite mai mari, sau sa avem probleme in gasirea unor pagini de web care sa ne intereseze? Sau toata chestia asta e datorata faptului ca o cautare pe google, in algoritmul autoritatii iti putea gasi pagini cu informatii de acum 2 – 3 ani de zile, informatii fiind acum expirate?
[ a se observa aici ca nu am vorbit despre situri de presa, paginile de presa nu sunt optimizate SEO, cel putin nu aici ]

Sau poate ca asta e doar un mic refresh al lui Google, cautand astfel sa analizeze ca suntem in 2008, iar informatia e necesara acum si nu cea de acum 2 ani.

Link 1 si Link 2 – documentare.

Pana una alta, las ca vine Yahoo! in Romania si o sa ne indexeze mai bine ca avem metropolitan 😛

10 thoughts on “Schimbari Google

 1. Pai apucati-va mai si scrieti numai de p0rn sau sms sau chestii d-astea, ca sigur o sa aveti trafic la greu. Vad ca mai nou traficul e tot ce conteaza la un blog, calitatea da-o-n ma-sa. 🙂

 2. “Asta e motivul pentru care blogurile pe blogspot vor fi mai rapide si mai bine indexate decat toate celelalte de pe platforme de wordpress, pentru ca sunt langa google.”

  E adevarat, esti indexat aproape imediat cand esti pe blogspot. Problema e alta: din cauza faptului ca ai paginile in subdomeniu, am vaga impresie ca Google nu-ti acorda atata importanta in listele de rezultate. Si nu-i vorba de PR, ca am comparat cu alte site-uri anterioare. Deci parerea mea e ca Google nu e un atat de bun referrer pentru Blogger…

  Despre celelalte scrise de tine …subscriu. Dar iar intreb: cine incurajeaza totusi pe atatia sa faca SEO spam (chiar prin propriul lor exemplu)? 😉

 3. Invidios ca nu te-ai gandit tu primul la asta ? 🙂

  Serios acum, nu vad unde e SEO spam-ul. Oamenii aia au cautat sms-uri de anul nou si asta au gasit pe pagina aia.

  Cat despre Google, se pare ca in directia asta se indreapta, incepand cu acum cateva luni bune, cand au inceput sa indexeze MULT mai repede blogurile si site-urile updatate frecvent.

 4. piticule, asta e un lucru benefic.

  eu am inceput sa folosesc in egala masura atat google.com cat si blogsearch si in majoritatea cazurilor gasesc mai repede rezultate relevante cu blogsearchul.

  Asta pentru ca ma intereseaza mai degraba site-uri updatate recent decat un site care e pe locul 1 pentru un keyword si e acolo de 2 ani.

 5. Nu neaparat indexeaza altfel (asta numai ei stiu cum se intampla…) ci doar ca atribuie o mai mare relevanta paginilor si site-urilor nou aparute. Asta e un boost pentru stiri, unde o cautare dupa un eveniment curent va oferi rezultate mai “relevante” daca putem spune asa (desi nimeni nu stie ce e in capul cautatorului de siteuri).

  Ca orice tehnica web e supusa hacking-ului, i.e. spamului.

 6. Alea 30.000 pentru sms de revelion nu au venit de pe Google. M-am uitat si 23000 au fost de pe un referer web romanesc.

  Dar, da, am observat si eu ca indexarea se face foarte repede iar in top conduc paginile noi. Recordul meu a fost de 3 minute dupa ce am scris postul.

 7. razvan mirarea e si mai mare cu cat mai mult cu cat refererul romanesc ar genera cautarea asta. Eu unul nu cred ca pagina aia are traficul ala 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: