Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Teoretic in seara asta trebuia sa aiba loc in Parcul Copiilor din Tineretului “Festivalul Lampioanelor”. Practic autorizatia data de primaria sectorului 4 a fost anulata, dupa ce niste mosi au sunat la primarie si s-au panicat ca lampioanele le vor da foc la case. Si mai practic evenimentul a avut loc totusi, daca e sa ne luam dupa numarul de poze postate pe pagina evenimentului de pe Facebook.

De remarcat e faptul ca pe Facebook vreo 8000 si ceva de oameni au spus ca vin la eveniment, iar in poze eu numar cateva sute bune de oameni. Astfel incat tot platoul din Parcul Copiilor era plin de oameni, care pana la urma au aprins lampioanele cu tot cu impotrivirea politiei sau a pompierilor.

Aici sunt doua aspecte de comentat. Primul ca lampioanele alea pot cadea pe pamant inca aprinse si pot aprinde lucruri in jur. Am vazut asta, in camp deschis la munte. Si al doilea ca organizatorii n-au reusit sa convinga populatia de varsta a treia ca  lampioanele nu sunt daunatoare si ca nu le ajung in balcoane. Si pana la urma cum a aflat populatia de varsta a treia ca aprind astia lampioane?

In alta ordine de idei, acest tip de festivaluri au loc de obicei in Parcul Carol.

Si in aceeasi directie, oare cine strange toate lampioanele care ajung te miri unde, dupa ce au fost lansate? Pentru ca ele nici nu se ard, nici nu se dizolva in aer. Pica pe pamant undeva, la un moment dat. Si atunci cine raspunde de mizerie? Dar e bine, in loc sa ne organizam calumea, sa facem ca romanii, repede, acum, ca da bine, sa chenmmam presa, sa fie bine. Ma bucur insa pentru cei care le-au aprins si au creat imaginile de mai sus.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

8 Responses

 1. Grig

  Evenimente de genu ar trebui mai curând organizate ca la carte decât să se desfășoare oarecum în afara legii

  Reply
 2. Iulian

  Pe scurt. Lampioanele contrafacute ce au luat foc pe jos sau au ramas in copaci sunt luate din Obor cu imensa suma de 10 lei. Nici macar nu aveau combustibilul montat, iar combustibilul de fapt nu era combustibil. Politistii nu i-a controlat pe vanzatorii din zona. In rest nu au fost probleme.

  Reply
 3. ubercool

  Da, frate, la 8 au inceput astia sa arunce cu dalea, la 8 si 15 au venit pompierii sa strige ca s-a terminat evenimentul, toata lumea acasa. La 9 am plecat eu si inca se mai aruncau 😀

  Reply
 4. carolina

  nici nu stiu daca sa fiu pro sau contra. mi se pare un subiect destul de delicat. totusi cred ca era de responsabilitatea primariei sa puna bine in balanta aceasta problema si sa o rezolve fara sa creeze conflicte. dat fiind ca in bucuresti este atata mizerie, inca ceva in plus nu era tocmai ok. totusi, cum am zis, cineva trebuia sa se gandeasca la toate astea, sa le rezolve cumva, oricum nu sa anuleze autorizatia si gata…

  Reply
 5. jules

  Piticule, #miseparecorect
  Lampioanele alea reprezinta pericol de incendiu. Oricit ai da-o tu minimalistic.
  Asa ceva nu trebuie facut in localitate. Si nici cind bate vintul. Pai ma scuzi, tu ai fi de acord pina iti pica unul pe casa si te trezesti pe drumuri aiurea.
  In caz ca nu stiai, la peste citeva sute de metri vintul bate foarte tare, de obicei. AM vazut de revelion lampioane care au plutit aprinse peste 10 km de la locul lansarii. Mersi, nu sint de acord cu manifestarile astea.
  Pompierii si politia trebuiau sa dea amenzi cit incape.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.