home to blog Scandalul de la bac, cine a dat mai mult

Scandalul de la bac, cine a dat mai mult

N-am urmarit bacalaureatul de anul asta decat sa aflu cand sunt examene si partial ce a picat la examene. In schimb am vazut cum presa a acordat o atentie deosebita tuturor evenimentelor de la bac. Mai mult a fost sesizat si s-a implicat si DNA-ul, procuratura, politia si alte foruri de reglementare in tara asta.

Pana la urma nu s-a ajuns la nici o concluzie, asa cum era de asteptat de altfel, iar toate examenele s-au desfasurat conform legii. Conform principiului dupa razboi multi viteji se arata, au aparut comentariile si  indivizii care au sustinut tare ca au dat bani ca sa treaca la bac. Asta pentru simplul motiv ca o data publicate notele n-au ce sa mai primeasca inapoi si nu mai pot pierde examenul.

Eh, distractia incepe acum, cand se arata ce note sunt la bac, mai mult cand fiecare recunoaste o suma pe care a platit-o ca sa fie ajutat la bac. Si asa au aparut nemultumitii care spun ca ei au scris pe bune si ca au luat mai putin decat aia care au scris pe naspa. (aici nu ii inteleg, pai la ce se asteptau?).
Pe langa astia sunt aia care au furat la bac si au obtinut rezultate, dar si din aceasta categorie sunt nemultumiti. Adica a afirmat un individ ca el a dat 3 milioane ca sa treaca la bac cu o nota mai mare, iar asta i-a pus pe jar pe toti ceilalti care au dat sute de euro ca sa treaca probele fara sa invete.

Pana la urma, tu cat ai dat la bac? Si daca ai dat bani de ce n-ai invatat? Eu ma mir cum naiba suntem toti moralisti si oameni care stim ce vrem de la viata, stim cum sa ne organizam (LOL) si cum sa realizam lucruri marete, dar cand vine vorba de un mic efort intelecutal furam cu totii, ca deh …. invatatura e pentru prosti.

4 thoughts on “Scandalul de la bac, cine a dat mai mult

 1. Am dat 0 lei si nici n-am auzit ca vreunul din liceul meu (Tudor Vianu, Bucuresti) sa fi dat ceva. S-au dat doar bani de protocol, vreo 100.000 de lei parca (asta in anul 2000). Doar vreo 4 elevi au picat atunci.

  Cel mai de nasol lucru legat de bac e importanta lui la admiterea la facultate. Daca n-ar mai conta deloc sunt sigur ca o groaza de elevi s-ar stresa mai putin, iar frauda unora nu i-ar mai afecta pe cei care intr-adevar stiu.

 2. Nu stiu de ce era nevoie de asemenea scandal.Iar DNA n-are pe cine cerceta si si-a gasit sa-i cerceteze pe coruptii din invatamant?
  Eu sunt de acord cu copiatu.Pana nu avem si noi un invatamant in pas cu vremurile in care traim,un invatamant in care nu li se baga elevilor in cap tot felul de tampenii pe care prea putini le inteleg,sa nu mai aud si sa nu mai citesc cat de revoltati sunt unii ca la bac se copiaza.
  Imi pare rau ca toti profesorii care incearca sa schimbe ceva (chiar si ministerul ) sunt marginalizati,li se cere demisia etc.

 3. @Gabi: uite ca pe mine ma enerveaza copiatorii inraiti de la BAC, care dau la aceeasi facultate ca si mine. La lucrarile de control nu au decat sa copieze, pentru ca oricum la examenul de admitere sau de alt fel se va vedea adevarata lor valoare. In principiu putin copiat sau colaborat/suflat nu strica uneori, dar cazurile exagerate nu cred ca ar trebui tolerate.

  In rest ai ceva dreptate, intrucat unele materii sunt tampite rau de tot sau nu se fac (predau) in cel mai grozav mod.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: