home to blog Şase … vine Boboteaza

Şase … vine Boboteaza

Asta inseamna ca iar vor veni preotii si vor stropi peretii pentru a primi grosul de bani.

Spre diferentza de ortodocsi unde vine preotul si rupe usa din batai ca sa intre peste tine in casa sa iti ia banii pentru boboteaza, biserica sau alte chestii personale (golf-uri, audi, jeepuri), la catolici e un pic diferit. Procedeul e acelasi, vine preotul la tine acasa, iti sfinteste casa si iti scrie pe usa data la care a venit sa iti sfinteasca casa, asta ca sa ai o dovada ca a trecut pe la tine. In schimb, nu vine neauntat. Trebuie sa iti faci programare in prealabil, sa ii spui cand esti acasa, cu toata familia, iar numai atunci vine.

Drept urmare urmeaza inca un sezon in care unii vor veni cu japca, iar ceilalti vor veni chemati in a sfinti case si a multumi astfel poporul.

Cel mai de porc mi s-a parut la Pitesti un afis lipit pe usa de la bloc unde episcopia nu stiu cui ureaza la multi ani si invita enoriasii sa contribuie. Asta asa fatzish … pentru ca biserica nu plateste impozite, drept urmare nu justifica nimic.

Si …“vorba ceeea, cu Dumnezeu inainte”.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

16 thoughts on “Şase … vine Boboteaza

  1. @aBogdan: nu se intimpla nimic, poti sa nu-i deschizi. Eu nu mai deschid de ani de zile, din motivul pe care il dezbate aici Piticu, si nu m-a lovit afurisenia. Stii cum e asta cu credinta? Nu cred ca Dumnezeu tine vreun catastif cu aia care il primesc pe popa in casa, cred ca singurul catastif pe care il tine e ala cu cit bine sau rau ai facut in viata ta, si cum ai inteles tu sa ai credinta in suflet, nu in comportamente exterioare, ca sa te vada ceilalti ca esti bun crestin. O sa va povestesc alta data cum mi-am retras copilul de la studiul disciplinei “religie” in scoala – da, se poate!

  2. @hamsia …ma gandeam ca nu se intampla nimic… Apropo… merci pt informatia aia cu retragerea copilului de la studiul religiei in scoala… (o sa-mi fie utila odata…)

  3. @aBogdan: :-)Numai timpenii ii invatau la ora aia de religie, parol; venea copilul cu niste idei, de ti se scula parul in cap, si pe deasupra traumatizat de o cretina cu onoarea nereperata. E simplu, compui o cerere in care spui ca aceasta disciplina de invatamint nu este concordanta cu propriile convingeri si, pe baza dreptului la libera alegere, decizi sa nu participe la orele de religie. Voila!

  4. Biserica este o institutie ca si celelalte, care urmareste sa obtina cat mai multe fonduri de la populatie intru propria ei prosperitate. In loc sa se foloseasca de obligativitatea impusa prin legi, preotii apeleaza la sensibilitatea oamenilor slabi, care dau bani pentru a se elibera de frica ce le este insuflata (iad, moarte, etc.). Prin banii pe care ii dai la preot nu iti cumperi locul in rai, ci ii faci smecherului viata mai usoara. Eventual iei un herpes de pe chestiile ce le pupi dupa alti 1000.

  5. Eu le deschid usa pentru ca imi place fata lor…Mai exact soculpe care il au preotii ortodocsi cand ma vad ca ma inchin in stil catolic. Mai sa li se opreasca inima in loc.
    PS: vezi ca nu scriu doar data pe spatele usilor , mai trec ei ceva acolo…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.