home to blog Am salvat si Rosia Montana, acum sa platim daunele

Am salvat si Rosia Montana, acum sa platim daunele

Dupa ce am salvat Delta Dunarii (acolo nu a ajuns toata lumea si nu prea stim ce e salvat si ce nu), dupa ce am salvat Vama Veche (acolo a ajuns toata lumea si toata lumea zice ca #vamanumaieceafost), a venit randul sa salvam si Rosia Montana. Si am salvat-o atat de bine, incat Prim-Ministrul, parlamentarii si absolut toata lumea au facut pe ei de frica.

Au facut de frica, la propiu, pentru ca le-au iesit in strada 10.000 de votanti. Oameni care la anul trebuie sa aleaga un presedinte, care la anul trebuie sa aleaga europarlamentari. Oameni care trebuie sa voteze fix aceeasi clasa politica pe care o vedem la televizor acum. Asa incat daca nu votam aceasta clasa, ei pica, nu mai fac un ciubuc ceva  si asta nu e bine.

Zilele astea speram sa se inalte o clasa de protestatari cu scoala. Nici asta n-a mers. Pentru ca de vreo 15 ani incoace, bac-ul se ia la misto.

Sa revenim la ce era de salvat. Astazi am vazut un prim ministru extrem de panicat si speriat. Pe langa el am vazut un Zgonea (presedinte al Camerei Deputatilor) la fel de panicat si speriat ca acest proiect nu are parte de sustinere. Si intr-un mod gratuit, fara sa auda vreo parere, au declarat la unison ca proiectul Rosia Montana nu are sustinere, drept urmare va fi respins. La presiunea strazii.

Deci politicienii fara curaj, dau bir cu fugitii, trimit in Parlament, sa isi apere reputatia de oameni alesi. Si ca apoi sa vina si sa spuna ca ei de fapt sunt de partea poporului. De partea poporului asta orb si surd, care aude ce trebuie si care de obicei voteaza pentru o galeata si doua parizere.
Prima reactie misto a fost de la Antonescu, care a venit sa zica ca respinge proiectul pentru ca au iesit oamenii in strada.

Pai in cazul asta vreau si eu sa iesim in strada pentru ca e benzina scumpa, pentru ca e TVA-ul mare la energie electrica, pentru ca Guvernul NU INVESTESTE nimic in tara asta. Protestele astea nu le organizeaza nimeni? Sau nu sunt bani pentru a organiza asa ceva?

 

Si ca revenim la salvat. Yes! Am salvat Rosia Montana. Nu vom mai avea cianuri, nu vom mai avea exploatare miniera acolo, nu vom mai avea nimic. Vom ramane cu …

Rosia-Montana-+-Transalpina_9178661229_l

… apa asta care iese dintr-un munte care va ramane in picioare si va curge poluata plina de cianuri si alte metale grele, din istoria de 2000+ de ani a exploatarii miniere de la Rosia Montana. Si apa asta va polua in continuare orice rau din aval, asa cum a facut-o pana acum. Si cu toata treaba asta, compania ce investeste in zona vrea sa ceara daune statului Roman. Deci am salvat Rosia Montana, dar trebuie sa platim daunele. Yes!

E un lucru bun atunci. Sa-l sarbatorim. Apoi sa mergem sa facem turism la Rosia Montana si sa dormim sub cerul liber, pentru ca cea mai apropiata unitate de cazare e un hotel dezafectat de la vreo 20 de kilometri sau mai bine in orasul Abrud.

La Rosia Montana va ramane aurul pe care ungurii il numesc “aurul nostru” atunci cand vin in vizita si intreaba “ce vor sa faca romanii cu aurul nostru”. Si atunci nu ma mira de ce avem steaguri rosii, albe si verzi.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

23 thoughts on “Am salvat si Rosia Montana, acum sa platim daunele

 1. Ba, n-ai inteles absolut nimic. In primul rand nu s-a rezolvat nimic cu Rosia Montana, Ponta insista ca proiectul sa treaca. Deci n-a cedat la presiunea strazii.

  In al doilea rand, daca o zona din Romania este poluata nu inseamna ca trebuie poluata si mai tare. Inseamna ca trebuie reabilitata.

  In al treilea rand, da, ar trebui sa iesi in strada cand nu-ti convine ceva. Dar nu poti, esti prea las, preferi sa incasezi acum niste bani de la RMGC (sau sa te protituezi pe gratis) in loc sa iesi in strada si sa fortezi o schimbare.

  Nu stiu cum o sa-ti privesti copii in ochi si cum o sa dormi noaptea cand o sa realizezi exact cat de gresit este ceea ce faci. Trezeste-te fraiere ca traiesti si tu in tara asta.

  Si in final: Romania nu va plati nici o dauna, tu esti genul de prost care se informeaza strict de la televizor, si normal, n-ai habar despre ce e vorba. Contractul contravine legislatiei Romaniei si este, deci, invalid in instanta. RMGC a mai pierdut in proces cu statul roman si il va pierde si pe-acesta.

  Doar daca legea trece in parlament exista riscul ca Romania sa poata fi actionata in instanta. Dar de, ce sa stii tu, iti dai si tu ca parerea.

  Citeste. Afla. Trezeste-te.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: