home de pe net, news Sa vezi pe internet cum vine cutremurul.

Sa vezi pe internet cum vine cutremurul.

Bine … si daca netul merge greu si are lag? Il vezi in reluare nu?

De fapt stirea e alta: Institutul National pentru Fizica Pamantului si-a pus un webcam, ca ala de la jurnalul si ca ala din intersectii, pe unul din echipamentele lor care masoara pe hartie anumite miscari ale scoartei terestre.
Pe langa toate senzatiile frumoase din poza ce isi face refresh la fiecare 3 secunde, ma gandesc la urmatoarele:
Poza se schimba la 3 secunde, in cat timp ajunge urma de soc de la cutremur pana in locul unde te afli tu? Cred ca nu chiar in alea 3 secunde, dar ai timp sa vezi ca s-a miscat acul acolo, sa tipi, dupa care sa te prabusesti cu blocul.
Exista sisteme de avertizare care te pot anunta cu 10 secunde inainte ca vine cutremurul. Deci … 9, deschizi browserul … 7 tastezi adresa … 2 s-a deschis poza … ai cazut cu blocul.
A fost cutremur, vrem si noi sa intram sa vedem ce magnitudine a avut, ce intensitate si niste date la care nu ne pricepem, pai … intre timp a rulat foaia si s-a dus mai departe.

De asta imi plac mie miscarile spectaculoase pe bani din institutiile noastre. Ermmm … pentru cei care chiar vor sa vada cum se misca pamantul, pentru europa avem pagina asta de net.

9 thoughts on “Sa vezi pe internet cum vine cutremurul.

 1. Are jos listbox si poti sa pui sa pui refresh-ul si la 1 fps.
  Bun.
  Wikipedia zice ca undele seisme cele mai distructive (surface waves) au o viteza mai mica de 5000m/s. (lucrurile sunt mai complicate cu viteza; poate sa fie si 6-8 km/s)
  Epicentrul maj. cutremurelor in Romania este undeva prin Vrancea, la hai sa zicem mai mult de 100 de km.
  Deci ai cel putin 20 de secunde warning.
  Daca faci un yahoo widget cu webcamul asta, care sa stea pe desktop (always on top, eventual), nici nu mai e nevoie sa dechizi browserul si sa pierzi secunde pretioase.
  G.

 2. Btw , au loc perturbari ale undelor elecromagnetice , la fel cum nici mobilele nu funcineaza in tipmul si dupa cutremur.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: