home to blog Să ne uităm la trădători

Să ne uităm la trădători

Nu e așa că este amuzant, că acum toată lumea cere demisia guvernului pentru a-și lua țara înapoi? Pentru că noi asta am vrut, să ne luam țara înapoi și am făcut-o. Numai că am făcut asta cam doi ani mai tărziu sau doi ani mai devreme.

Categoric, situația este gravă, numai că suntem la fel ca ăia mici, care nu cred că focul arde, până nu bagă mâna în foc și până nu dau foc la casă.

De asta a trebuit să ingorăm ultimele alegeri parlamentare, să lăsăm PSD-ul să ia Parlamentul cu 3 milioane de voturi [sursa], ca mai apoi să ne plângem. Nu-i nicio problemă, am ieșit acum la vot, am arătat că se poate. Am așteptat să se trezească oamenii din beția victoriei de aseară și să ne apucăm să calculăm ce se întâmplă acum.

Cine pleacă la Bruxelles.

Trebuie să scoatem din calcule oamenii care pleacă la Bruxelles: Cioloș, Băsescu, Rareș Bogdan, Corina Crețu, Mihai Tudose. Aceștia nu vor mai face parte din viața politică românească și vor face parte din alte partide – alte grupuri parlamentare, care uite de exemplu că nu împărtașesc viziunile neapărate ale partidelor locale. Restul nu merită menționați, că nu au strălucit mandatul acesta, nu vor străluci nici următorul.

Cine rămâne în țară.

În țară nu rămâne nimeni. Că văd că avem pretenții pentru oamenii din țară, dar noi toți lucrăm pentru alții afară. Da, e corect ce se întâmplă aici. Lucrăm în afară pentru noi, dar noi suntem de acasă, drept urmare vrem și acasă o țară ca afară. Aveți cu toții dreptate și sunteți perfect îndreptătiți să cereți ce vreți voi. Ați votat.

Acum distracția cu jos Guvernul nu este oportună pentru că nu avem cu cine. Practic. Recalculăm puțin voturile? Din cei 7 milioane de votanți, 3 au votat cu PSD, aceștia au făcut alianță cu ALDE și acum au majoritatea în Camera Deputaților. În senat depinde dacă vine toată opoziția la muncă sau nu. Dar deja Senatul nu mai lucrează, pentru că nu prea e o majoritate funcțională. Și atunci de ce naiba avem două camere?

JOS GUVERNUL!

Asta e ușor de zis, dar foarte greu de făcut. În primul rând e nevoie de o opoziție care să voteze o moțiune de cenzură. Adică asta e singura modalitate de a da jos Guvernul. Moțiunea de cenzură. Dar vedem că ultimele moțiuni de cenzură nu au strâns numărul de voturi necesar. Nici măcar nu au strâns numărul de voturi față de cei care au semnat pentru moțiunea de cenzură.

Și trebuie să ne uităm la trădători. La cei care să plece de la Putere, dar cine vrea să plece de la Putere, dacă e bine la Putere. Cine vrea să plece în barca cealaltă, dar mai ales ce să facă în barca cealaltă.

Ne uităm iarăși că opoziția e dispersată, atlfel nu treceau legile justiției. Da. Acum oamenii le cer să dea jos guvernul PSD. Da, dar nu sunt suficienți de mulți. Nu se poate. Pentru că alianța otrăvită e mai mare decât cei buni.

Avem o declarație de la USR/PLUS de azi care spune că vor susține un guvern, dar că nu vor participa în guvernare. Ideea lor este corectă, majoritatea face guvernul. Nu are sens să faci un guvern minoritar.

Dar iarăși încep calculele, cine pe cine trădează. Cine pe cine trădează a doua oară. De ce nu. Pentru că acești oportuniști vor face tot timpul roțile să se miște. La fel ca UDMR, care face alianță cu oricine este la putere. Uite de unde vin voturile.

Calculele vor fi cele care contează? Sau o opoziție sănătoasă?

Eu nu sunt neapărat pentru schimbarea guvernului. Va avea mult prea multe de făcut, într-un timp mult prea scurt, cu un parlament complet potrivnic, cu o țară în haos grav și cu datorii uriașe.

Credeți voi că un nou guvern rezolvă problemele până la următoarele alegeri, astfel încât să poată să dovedească că face performanță și să fie ales legitim de către populație? Până la urmă alegerile astea au fost un semnal și o palmă pentru clasa politică. Dar următoarele alegeri care pun un guvern în funcție, sunt peste 2 ani.

Nu mai bine o opoziție puternică și măsuri parlamentare de control a guvernului, dar mai ales de cerut explicații din partea guvernului și blocarea inițiativelor legislative prostești?

Noi nu avem guvern pro business care e interesat să atragă bani și investiții în economie, nu?

Și noi am votat, noi ce facem acum?

Teoretic faptul ca ai votat, ai văzut, nu rezolvă nicio problemă. Putem doar să ne ținem de capul lor. Să le reamintim că de asta i-am votat. Dar mai ales să votăm la următoarele alegeri.

Cu cine să votăm și de ce? Pentru că dacă nu vom vota se vor întâmpla accidente ca acestea care afectează țara.

Prefer să avem un accident din ăla în care apare cineva și prostește toată țara, dar am fost toți la vot, decât să avem un accident unde 3 milioane decid pentru 19 milioane.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

One thought on “Să ne uităm la trădători

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: