home to blog Sa ne amintim legislatia, tramvaiul are prioritate

Sa ne amintim legislatia, tramvaiul are prioritate

In urma discutiilor de pe Facebook de azi dimineata, am stat sa-mi amintesc din legislatie cum au voie tramvailele in intersectii, pe drumurile publice si asa mai departe. Si am gasit aceste doua cazuri.

Si cazul in care tramvaiul nu are prioritate.

Si cu ocazia asta mi-am amintit si prima mea intalnire cu tramvaiul. Veneam cu masina in Regie si voiam sa fac stanga, pe pod, la Grozavesti. Bineinteles ca n-aveam unde sa ma incadrez, ca sa nu ii blochez pe aia din spatele meu, asa incat am ramas pe linia de tramvai pana treceau toti aia care aveau verde, ca sa pot sa fac si eu stanga spre Regie. Eu si inca vreo 10 masini. Dar eu fiind primul, tramvaiul sa se suie pe mine. Si vatmanul mi-a explicat: eu sunt tramvai, eu nu pot opri, ma sui pe tine fara nici o problema. Cel mai mult il ofticase ca se blocase intersectia si nu tercea nimeni nicaieri, iar tramvaiul are timp in care trebuie sa parcurca o tura.

In alta ordine de idei e simplu. Tramvaiul merge pe sine, de aia pe sine nu se circula cu masina. Vezi Calea Mosilor, de Stefan cel Mare nu pot vorbi, ca acolo ar trebui ridicate niste permise. Si tramvaiul nu poate opri, e metal pe metal, actionat magnetic. Cand tramvaiul franeaza, daca nu e contact fier pe fier, atunci se duce ca sania. Lucescu ce astepta? Sa-l ocoleasca tramvaiul? Ca asa declara. Putea sa opreasca.  Domnu Lucescu, mult stimate conducator de osti, mult prea stralucite antrenor de echipe de fotbal, mult prea stimate si prea vizitate de miliardarii lumii care au avioane mai scumpe decat Taromul – Fraiere, erai pe drumul lui, nu trebuia sa operasca si a facut bine ce a facut.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

23 thoughts on “Sa ne amintim legislatia, tramvaiul are prioritate

  1. Măi Cristi, Lucescu e aşa de nu ştiu când. Mai nou, văd că se consideră şi mai presus de lege. Un jucător bun, nu de legendă, că de legendă a fost Dobrin pe care el şi Dinu nu l-au lăsat să joace în Mexic, dar un caracter infect. La fel ca şi Ahmetov, care am înţeles că a circulat spre spital cu maşini de avertizare. Cine draci era Ahmetov în România să beneficieze de treaba asta?

  2. In poza unde tramvaiul are indicatorul de prioritate împreună cu mașina, mașina merge înainte,iar tramvaiul face dreapta…mașina are prioritate ,nu tramvaiul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: