home to blog Sa moara americanii de ciuda

Sa moara americanii de ciuda

Avem focuri de artificii mai misto decat ale lor de pe 4 iulie.  Pe langa asta mi se pare extraordinara ideea organizatorilor de a face la Bucuresti un festival de focuri de artificii. Adica sa oferi focuri de artificii pe banii alora care vin si concureaza.

Am fost aseara la spectacol doar cand acasa a inceput sa miroasa puternic a praf de pusca. Si am prins prestatia Rusiei. A fost interesant. Nu comentez faptul ca mi-a cazut cenusa in cap, ca au cazut pe mine resturi de artificii, pentru ca e ceva normal. In schimb locatia a fost prost aleasa. Adica nu in Tineretului, cel mai fitzos si cel mai batran as putea spune cartier din Bucuresti.

In Tineretului dupa ora 10 seara toata lumea doarme, nu neaparat ca ar pleca la munca a doua zi, probabil ca sa faca economie la curentul electric. Iar distractia de aseara a tinut tot cartierul in priza. Iar n-a fost bine ales locul pentru artificii, deoarece toata cenusa din bombe s-a imprastiat peste tot cartierul. Azi mi-am gasit masina (parcata intre blocuri si relativ ferita de vant) plina de cenusa si resturi de artificii.

Iar spectacolul va mai continua si diseara si maine seara. Asta ca sa fie distractia frumoasa si continua. Revin cu poze

Si totusi sa moara americanii de ciuda, azi e 4 iulie si avem focuri de artificii mai misto decat ale lor. Si ca vorbim de ziua americanilor, avem o tratidite ca astazi sa arboram steagurile americane cumparate la pret de nimic din marketuri, in schimb cele romanesti costa de te ustura in aceleasi magazine. Mai mult decat atat, nu suntem in stare sa dezvoltam o constiinta nationala, sau sa protejam ceva din ceea ce ne-ar putea promova imaginea tarii.

Dupamasa intre 16 si 20 se inchide circulatia pe Kiseleff pentru desfasurarea evenimentelor legate de ziua Statelor Unite

7 thoughts on “Sa moara americanii de ciuda

  1. Ce-as mai injura SUA dar n-are rost ca ma consum degeaba. Si Romania si SUA isi merita soarta pe care o au. Au ajuns americanii sa planga la propriu ca nu au bani de gaz sa plece in tara de 4 iulie, la rude. Am ajuns noi, niste cacati, sa inchidem bulevardele pentru stapanii absoluti. Ne mor oamenii prin tari straine numai ca sa fim tovarasii lor. Mi-e sila! Dumnezeu e mare. Vom trai si vom vedea!

    Despre artificii… intr-adevar ceva spectaculos. Am trecut prin zona aseara, din intamplare. Am oprit masina si am stat sa vad spectacolul. Frumos! M*** USA!

    Sa auzim de bine!

  2. Nu înţeleg de ce te bucuri aşa tare pentru un concurs de artificii organizat în România. În SUA crezi că nu se întâmplă unele mai speciale ca ăsta? Sau crezi că perioada în care e organizat e atât de importantă?

  3. justa observatia cu steagurile! cautam unul inainte de plecare si.. nu mai vorbesc de o harta buna si mai mare a tzarii, nu mai vorbesc de alte simboluri nationale (eu stiu, un breloc, ceva). gasesti kitsch-uri (cam cum sunt pe la Bran, la poalele muntelui) scumpe de tot si atat. test (facut de frate-meu de curand): cine gaseste pe site-urile oficiale (guvern, presedintie etc) varianta completa, cu voce si orchestratie, a imnului?
    PS nu imnul echipei de fotbal X!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.